Tentang Bulan

Rindunya dekat besties,lebih lebih lagi bila dengar lagu original Tentang Bulan,dah la suara penyanyi dia sedap.Menusuk kalbu pula tu.Tahun ni terasa macam saya keseorangan.Tiada kawan,semuanya berjauhan.Saya seorang sahaja bersama kawan baru yang begitu asing.
Si Izzah pula lain kelas macam mana la nak buat aktiviti bersama kan. . . . . . .Ish. .

Bulan dan bintang
Bersinar berkelipan
Dan menerangi keindahan malam
Tanpamu bulan
Malam kegelapan Tanpamu bintang Hilanglah keindahan
Inilah kisah tentang bulan
Bulan bintang jadi kawan
Begitulah persahabatan
Yang cuba kami elakkan

Moga berkekalan selamanya. ..

Begitulah kami hidup empat sekawan
Sesama berjanji susah senang dirasa
Diawah sinaran cahaya bulan bintang
Menjadi saksi janji kami semua

Ini kisah tentang bulan
Bulan bintang jadi kawan
Begitulah persahabatan
Yang cuba kami eratkan
Moga berkekalan selamanya
Itulah kami hidup empat sekawan
Sesama berjanji susah senang dirasa
Dibawah sinaran cahaya bulan bintang
Menjadi saksi janji kami semua. . ..

HUH!

Mood betul betul tak baik sekarang,kalau tak dapat dikawal mesti dah lama katil aku terbalik. . .  .. Hari ini sangat memenatkan. . ..
Huhhh,pendaftaran tingkatan satu memang di luar jangkaan masa.13 buah buku teks yang menimbun tu pun tak dapat diangkat. .. . . .Memang besarla sekolah tu. . . Ish.
Tak sempat nak jumpa my bestie,susah betul nak bertemu.Ish. . . ish
Mengantuknya rasa macam nak tidur sampai pukul 3 petang esok juga.Tapi dah tanggungjawab seorang muslimahla katakan. .. [beribadah]
Si adik 'sedap'[gemuk] ni mula meniarap di sebelah dengan bunyi game pspnya buat aku jadi makin tak keruan dibuatnya!!!
ARRRGGGHH!

????????

WATCHING X MEN AT TV2. . . .. . HEHE HAISH. . . . .
AHAKS!!!
ESOK PENDAFTARAN PELAJAR DAN BUAT PERTAMA KALINYA SAYA MUNCUL BERKAIN BIRU!!!SIAPA SANGKA!
MY BESTIES TAK AKAN BERSAMA SAYA LAGI,MASING MASING MEMBAWA DIRI KE TEMPAT BERLAINAN. . . . :[
HMMMMMM
HUH ASALKAN ADA MINAH SEORANG ,ITUPUN JADILAH. . . . . .WALAUPUN MASIH TAK DAPAT MENGUBAT KERINDUAN. . .
:[ 
HMMM OKEYLAH GOTTA  GO NAK MELAYAN ENDING X MEN. . . .  .. .  .EH DAH HABIS. . . .

Sedih. ..

Cemburu lihat kawan kawan lain dah dapat tawaran ke asrama penuh.Saya ni tak dapat.Kenapa orang yang berjawatan tinggi dalam persatuan dan cemerlang sangat dalam kokurikulum sahaja yang dipilih?Bodoh sangat ke saya ni?Mentang mentang la kelas ketiga.Jawatan persatuan pun tak tinggi.Yang lain tu. . . . :[
UHHH. . . MRSM belum tahu lagi bulan 3 baru tahu. . Sementara ni kerja saya cuma bersedih sahaja. .  . . . .Saya tak nak kecewakan abah dah mak. . . . :[

Talkin. ..

Kali ni post aku pasal talkin.Korang mesti tahu pasal talkin kan???Tadi aku dengar ceramah ustaz Kazim di youtube dengan mak aku,orangnya memang sporting dalam masa yang sama pandai berkata kata.Kadang kadang meremang bulu roma aku. . . ..
Dalam ceramahnya itu ,beliau ada berkata tentang satu bacaan talkin dalam filem yang dilakonkan oleh Allayarham M Rajoli.
Walaupun cuma lakonan tapi meninggalkan kesan kepada aku.Rasa takut. . . . Astagfirullah. ... www.youtube.com/watch?v=8B39vbqY5V8&feature=related
Memang memberi kesan kepada aku. . . .

Langkawi

Salam everyone,:] 
Haha!
Aku masih di home sweet home aku di Putrajaya!Tidak pergi ke mana mana!Oh lupa!
Aku nak cakap pasal kampung aku ,Langkawi!!!{sebelah ibu}
Harap orang Langkawi tapi jarang jarang bercakap menggunakan dialek diorang!!!Entahla dah terbiasa cakap dialek semenanjung. .  .. .hehe
Dah lama dah tak balik Langkawi,UPSR punya pasal!
Yang aku tak berapa suka kali ni aku balik Sabah pula.Bukannya tak suka cuma di sana tak ada  banyak tempat yang menarik untuk dikunjungi.Kalau adapun jauh beribu batu!!!
Di Langkawi tak apalah,haha banyak sangat tempat menariknya dekat pula tu!!!!
Mungkin tahun depan bulan 3 balik sana,dalam masa yang sama attending majlis perkhawinan kakak saudara aku!
I miss Langkawi!Miss their residents!
Miss my cousins!!!!
ehek,
nilah cousins yang aku sayang banget!
nur syahira. ... . .
syazreen
nazifa
haha,semualah!!!!!!!!
Miss them soooo much!!!

New Year New Me!

Wah!Sedikit lagi mahu melangkah ke tahun 2011!Mesti banyak perkara baru yang ingin dilakukan!
Selamat tinggal cuti!!!!!!!!!
Tanamkan azam dalam diri untuk menjadi khalifah yang lebih baik!Insya allah. . . . . .  .
Buat mereka yang pertama kalinya melangkah ke sekolah menengah,jaga dirinya!Pasti lebih banyak dugaan yang akan kita lalui!Berdoalah selalu ya supaya Allah permudahkan segala urusan kita!Amin!
Oh my!{sedih}
Saya tidak akan bertemu lagi dengan rakan rakan dan guru guru lagi!Uwaaaa!!!
Bercakap pasal sekolah menengah mesti pelajaran semakin rumit dan sukar!!!!Semoga Allah mempermudahkan urusan saya!
ALAMAK!Pukul 11 sudah!Bed time!!!HAHA!
Okeylah,i need to go!
Salam and take care!

MY FRIENDS

Dari lahirnya aku sehingga menginjak usia 12 tahun,aku telah berkenalan dengan rakan rakan yang sungguh baik.Sempena menghargai persahabatan yang terjalin,aku menulis 'post' ini. .. ..
darjah 4. . .
dalam usia sweet 10. . .
Fatin hazwani. ..
Nurul Aqilah
Farah Aleah
Ketiga -tiga minah ni memang superb!!!!!!!Maaf sebab tak letak gambar diorang sebab . . . . . . . . . . nanti diorang marah pula jadi popstar di blog aku!!!haha!
Makin aku menjadi dewasa mereka menjadi rakan baikku. .  . .:]
Tunku Hadirah{miss you!!}

hehe ni Hadirah!!!bersama Sarah dan Umi memang profesor bi!!!!!!!HAhA!MISS THEM!{:[}
hehe picture ni pula . . . .
yang the cutest prefect tu umi. . .  ..yang betulkan tudung pula sarah.. . .  .yang lain tu tetap rapat!!!!!!
okay then this year. . . .. 

me,Safiah,Izzah and si syima!!!!!!
That's all about my bff okay.. . . .  .love u guys!!!!!!!!

BORED!!!!!!!

Salam,hari ini memang hari yang paling membosankan.Asyik asyik buka fb dan dengar muzik serta baca novel sahaja!!!!Satu lagi perkara yang menganggu fikiran aku adalah persiapan untuk sesi persekolahan tahun depan!!!!!Alat tulis masih belum dibeli!!!!!
Aku sudah terbiasa dengan perkara baru,biasalah,selalu berpindah.Jadi sekolah baru tidak menjadi halangan.{ceh!!!powernya ayat aku!!!}
Satu lagi rakan-rakan!I miss them!!!!

This are my best friends you know!!!!!!Astagfirullah,rasanya ada benda yang aku terlupa nak buatla .Apa ya????Okla salam and take care!!!