3 hari!

Yeah,sekian 3 hari tak bersama internet!!!Akhirnya dapat update blog balik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hari ini hari ke 4[yeke,entah]bercuti. . . Bagi aku itu mimpi ngeri!!!!!
Dahla tak buat apa apa!Mujur ada internet. . Tapi tak berhasil!

Habis tu nak buat apa?

Ok ok aku nak cerita pasal seseorang. . . Dia lelaki tapi aku panggil dia gedik!!!!

Tak lain tak tak bukan. .

Diana Hidayah!

-suka menilai perlakuan aku tidak kira setiap waktu
-suka menyibuk. .
-suka laser aku. .

see?memang lelaki yang teruk!

ahhh,malas nak tulis panjang panjang. 

p/s:sedapnya nama panggilan Diana Hidayah. . hahah

:[

;[  . ..

Anti

Jarang jarang ada perempuan macam aku ni[panggilan saya bagi yang lebih tua]

Aku ada masalah kecil/besar dan rasanya mungkin patut dibincangkan. .


Ok ok aku/saya sedikit perasan rakan rakan lelaki,pandang saya macam saya ni sombong/bongkak.

Saya bukan macam tu!Cuma ada satu masalah. . Anti lelaki. . .Memang sejak dulu anti dan jarang tegur tegur lelaki. . sesetengah lelaki tu tegur la gak.  ..  .

Sampailah sekarang ni ,rasa lebih best kalau ada kawan berlainan jantina. . [helo,kawan bukan pasangan]

Buntu tahu tak. . takkan sampai SPM aku nak macam ni. .

Help me!

. . . . . ..

Entah apa apa title blog. ..
Hampir genap sebulan bergelar pelajar sekolah menengah  tingkatan 1 . . [tersenyum lebar]dah rasa bebanan 100kg di bahu. . . urghhhh

Perkataan ni selalu menghantui aku. .. . . 'BULI'Daripada mulut Ustazah yang mengajar ,dah timbul spekulasi yang bukan bukan di hati aku ni.  . . .
'Belum sempat bulan 2 lagi ustazah dah dengar cerita  kes kes buli,yang jadi mangsa Form 1'
Alamak!Masa tu aku dah terbayang bayang aku dibuli. . . .  dan yang buli aku tu wajahnya mengerikan.  .  .

Orang yang macam aku ni memang senang dibuli. . . . .dah la' nerd'.  . . [aku nerd ke?]

Bukan orang macam aku je yang ada kemungkinan menjadi mangsa,budak budak lain pun. .Ya Allah takutnya aku . .   . . .

Sudah tak payah fikir pasal tu,buat semak je.  . .


[senyap 3 minit]


Ok la setakat sini sahaja post aku ,BRB!

p/s:aku dah lama nak jadi penulis tapi kalau di blog pun tak ada idea macam mana nak jadi penulis? ish999

?????

Patutnya pada jam 8.30 malam ada latihan. . tapi. .  . {ah tak usah cakap pasal tu]

Dah berapa hari dah tak update blog. . .sibuk dengan homework yang menimbun.
Guru guru macam berlumba nak bagi homework kat pelajar je.. . . . [tak mungkin pun]

[senyap]Mana idea aku/saya yang mencurah tadi?Semuanya dah lari.

Hmmm dah puku 10.30 pm. . Bed time. .

p/s:hish.  . . .geramlah dengan minah minah tu .. asyik asyik nak menjodohkan saya je . .tak ada orang lain dah ke?.

Bosaaaaannnnnnnnn

Hmmmmmmm
Apa nak jadi ni?
Hahah . .
Gila la awak ni Sya .  ..........

Damn!

Buat suspens betul la MRSM ni,kata keluar semalam semakan permohonannya,kalau tidak dah lama saya tidur bergolek goleh asyik atas toto nipos tu!!!!!!Sekarang ni makin tak selesa sebab semakannya keluar 24hb.Lama tuh!Macam mana la saya nak sabar!
Haish!!!!!!!!!!!!!
Ok tukar topik nanti tertekan . . ..  .
Esok cuti yeahhhhh[nada lemah]
Hari ni seorang guru yang saya sayangi cikgu Intan Shakila yang merupakan orang Langkawi dan Sabah macam saya[bangga] berpindah ke sekolah lain[senyuman kendur]belum sempat sebulan mengenalinya. . .
cikgu. .
i miss you. .. .

Uh uh

:],lega,homework dah siap!Ah bolehla meloncat ke langit!haha
Alamak terfikir esok la{MRSM]
Aduh
takutnya den!
Pada siapa saya nak luahkan?
Siapa?
Siapa?
Okay Sya,forgot it. . . .. . . . . . . [sambil menhela nafas panjang]
Ahhhhhh
Izzah Zulkifli im sorry!
Saya tahu awak mesti rindukan saya!
Terutama sekali my pakwe. ..  [eh eh penyedap ayat ja tuh!]
Tension!Tension!

MRSM!!!!!!YA ALLAH!!!!!!

Dah lama dah tulis post. . .. .dengan muka risau tak terkata renung lama skrin netbook ni,akhirnya tergerak hati nak taip post ni. . ..  .. . .  ..
Takut la untuk esok,keputusan permohonan ke MRSM akan keluar. ..  .. . . .  ..
Saya takut pisang berbuah dua kali la. . .. . . .
Aduhhhh,tak tidur malam saya kalau macam ni. . .
Takutnya. . .. .


Saya nak sangat masuk asrama,nak berdikari nak ngan geng perempuan. . .
Tapi. . .
Saya terpaksa berpisah dengan kawan baik saya.. . . . . 
Izzah. .. .
Syima. . . .. .
Safiah. . . . .. . . .
I miss you all sooo much!
UUUUwwwaa!

[Jangan menangis Aisyah!]

Baca!

Nak tanya sikit,siapa yang suka tidur petang atau tidur selepas asar/waktu asar?
Ustaz kazim kata. . . 
'Barangsiapa yang tidur petang . .. .akan wujudlah tanda tanda menjadi gila'
Tak percaya?
Contohnya.. . ..
Minah:mama,sarapan mana?
Mama:sesat mana sarapan ni,baru pukul 8.00. . .. 

Pernahkah situasi begini berlaku kepada korang?

Atau tidak pun ,bagi perempuan yang suka tidur petang.. . buat experimen ni. .. 

Check paha kiri kanan,ada tak. .. 

-Satu kesan lebam 
-Kesan gigitan kebiruan/kehitaman

Masih tak percaya?
Ah sudah. . . ..

-Kadang kadang suka mengomel sorang-sorang/gelak sorang sorang/[laki dan perempuan]
Konklusinya. ... . 

-miring[macam cepat lupa]
-lebam di paha[perempuan kerana digigit jin.Mereka suka perempuan tidur petang,kalau dah belaku jangan tkut. . .. . ada caranya nak elakkan]

Wait wait tujuan saya taip post ni bukannnya nak menakutkan. .. . . Cuma peringatan. ... 
Kalau takut sangat tu.. . 

-jaga solat
-dekatkan diri dengan al-quran
-sentiasa berzikir
Insya  allah. .
atau lagi senang. ..
TAK PAYAH TIDUR PETANG

Itu sahajalah nak share,kalau ada lagi. . nantilah.
Bukannya diambil dari artikel tapi dari ceramah. .. 
Tak percaya sudahla aiiihhhhh.Penat betul . . ..

Orang islam orang islam. .. mengapa ramai yang seolah olah kembali ke zaman......

Peringatan:kalau penat sangat waktu petang tu. . jangan mengatai nak tidoq,buat perkara lain macam jalan jalan keliling taman. . . buka laman sosial di  internet yang berfaedah. .   .bersenam ka. ..  . .kalau tak percaya sangat.. cuba tidur petang,ada tak berlaku macam kat atas tu. .  .

p/s:orang zaman sekarang ni benda karut percaya pulak. .  . .

















Hmmmm

Rasanya tak akan dah saya tulis post pasal ni. .Haish tak tak ada benda nak buat kan. .  ..
Bila besaq nanti ceq jadi apo eh?
Mungkin. .. 
Penulis terkenal?[ehem]
Doktor[insya allah]
Manusia ada nafsu sendiri,karakter sendiri. . semuanya lain lain. .  . . . 
Perubahan sikap ketika membesar. . 
Contohnya perempuan dulu suka. .. .
Barbie. . 

Makin membesar suka. . 



anime. ..  
Semakin meningkat dewasa. .  



Artis korea pulak deh.  .. 

Apabila dah degreee. . .  

wallahualam. ..  . .

Ustaz Kazim | "LAWAK" Ujian Pada Orang Perempuan |

Hari Sabtu yang memenatkan

Tidur 3 jam sahaja semalam,sebabnya si Zahin suruh main game Ben 10.Terpaksalah mengalah sekejap,sampai pukul 3 pagi dia masih tak tidur lagi.Ini tk boleh jadi.Mata tu asyik menjeling pintu bilik mak dan abah.'Ini tak boleh jadi.Aku tak boleh didera budak 4 tahun'
Jadi saya pun buka pintu bilik mak,akhirnya dapat juga tidur. . .. . Keesokan harinya . .. 
Bangun pagi,solat bla bla. ..  .
till now di ruang tamu sekarang 1.10 tengahari almost Zuhur. . . 
Hmmm nanti nak buat kerja sekolah yang setinggi gunung tu. . . 

:]

Mata berat macam ada 2 batu besar sahaja.Di ruang tamu bersama adik dan abang... . merapatkan hubungan kekeluargaan. . . :][cewah!]
Belum sempat nak meraikan tahun 2011[errr ye kot]guru guru  pun dah standby' menghadiahkan' kerja sekolah yang bertimbun. . .  ... = ="
Ok ok relaks relaks.. . tenang. . .= ="setiap kejadian ada hikmah . [ceh]
Paling suka sebab ada program ICTL,tapi itu bukan sebab utama datang sekolah. . ..
Boleh dianggap sebagai penenang fikiran,sekali sekali bermain dengan butang butang komputer/notebook.:]
Kali ni tak boleh sangat kerap blogwalking.. . nanti pelajaran terjejas. ..  . .[macam la kau tu .. . . .. .. ehem]
[mata kuyu]

2011 school session. . .

Sudah tiga hari di alam persekolahan menengah,jadi junior balik!
Kerja sekolah semakin banyak!Maklumlah nak jadi berdisiplin memang kena begitu.. . ..  .kan?
My friendship with SCPE masih rapat. . .. walaupun cuma E dan C. .. . .
Dan,ia menyeronokkan!:].Alhamdulillah. .. . . .Sekarang ni menunggu tawaran MRSM.Kadang kadang hati saya mengatakan saya tak akan dapat tapi saya ketepikan semua andaian buruk itu dengan menyibukkan diri.:]{buat kerja sekolah ,bersukan.....]
Aduh,baru sahaja bersorak riang UPSR dah tamat,kali ni ada satu lagi peperiksaan besar.Semoga saya dapat menghadapi dugaan yang menimpa,amin!
:]

hate new me!

Apa yang saya sedari pada 2011 sikap saya berubah,dan saya benci sangat!
Antaranya.. . . .
Suara tak keluar ketika bercakap. .  . .[hishhhhh]
Makin pendiam .  .[uhhh]
itu..ini.. . . . .
Sedih kawan tak bersama.  . . ..
Huh.. . . . .. rasa macam bosan sahaja. . .
Uhhhh

JUST HOURS FROM NOW!

Just hours from now,and we'll reach 2011!
hmmmmm. . . .. . .
I miss you 2010!
Begitu banyak sekali perbezaan antara 2010 dan 2011!
2010. . .
Penuh kegembiraan
2011
Penuh kehilangan. .. [mungkin sebab. .. ]
Pelik sikit fikiran saya ni. . .sekejap seronok esok sekolah ,sekejap tak seronok sebab.  . . . .
sebab. .  ... entahla.:p.
Ok ok forget it then. .
HAPPY NEW YEAR TO ALL BLOG AUTHORS!
BE READY TO SHOUT AS  YOUR 2011 WORLD BEGINS!
CHEERS!

HAPPY NEW YEAR . . .

Happy brthdAY,EH HAPPY NEW YEAR!Tersasul  sikit. . . . . . .. 
Apa azam korang tahun ni?
Never mind la haha,semoga kita menjadi insan yang lebih baik. .  .. Semestinya!:]
Waktu ni hujan mula mencurahkan kasih sayangnya pada tumbuh tumbuhan{bagi air la apa lagi.Bertuah semua ahli  hijau kan????
Hehe!
Tak sabar nak sekolah balik terpaksa melupakan semuanya pada tahun lepas dan menerima segala yang baru pada tahun ini.Meninggalkan tahun 2011 yang penuh dengan kehilangan dan kemanisan]:[
Kepada paklang saya,Selamat Hari Jadi!{huh bukannya pak lang tahu pun.hmmm]
Ahhh kenapa la kebelakangan ni minat menulis saya semakin terbantut?
                                 HAPPY NEW YEAR!!!