Tips berblogging. ..

Ada tak diantara korang yang kenal. . . . .

Hanis Zalikha?

Ben Ashaari?

Mereka merupakan blogger yang terkenal di Malaysia!Followers bukan main ramai!!!

Pernahkah anda tertanya tanya. . .

Bagaimana mahu menarik pengunjung ke blog anda dan menjadi followers anda?


Senang je... .[ceh]

1.Gaya bahasa. .

Gaya  bahasa mestilah mudah difahami dan santai. . Tidaklah macam ni. .


Exp-kaw tau tk sahye bncy dye![sesetengah ada yang faham ,sesetengah takde,jadi ayat mestlah penuh!]


2.-I follow you you follow me-

Kebanyakan blogger mesti menggunakan sistem ni kan?Ayat ni memang tak disukai kerana seperti memaksa. je  ..   . .

3.Post

Konsep blog mempengaruhi Followers . ok maksud saya. . . anda mewujudkan blog semata mata menjadikan blog macam diari kan?Sekarang kebanyakan pambaca blogger lebih menyukai blog yang berinformasi. .  ..Contohnya menceritakan pasal jenama telefon yang mahal dan sebagainya. . .
p/s:malasla kalau blog aku berinformasi. . .macam ni je la hahah

4.Lagu

Bagi sesetengah blogger,blog mestilah ada lagu. . . .  .kononnya mahu menceriakan pembaca. .

Tapi bagaimana jika lagu yang dimasukkan menggangu pembaca?Tanpa banyak kerenah mesti kotak merah dengan huruf X menjadi sasaran. . .Jadi tak perlu letak background music di blog.Kalau still nak letak,pilih music widget yang boleh di-pause.


5.Tips-Blog pun boleh dimasukkan resepi,tips  menjaga kesihatan, dan sebagainya.  . .
Nak dua contoh  blogger yang  famous?

Hanis Zalikha-  www.inibelogsaya.blogspot.com

 Nurul-          www.nurulcakapcakap.blogspot.com

Semoga maju dalam dunia ber-blogging!