Istana Kuda Emas







Haha,tajuk memang tak boleh blah.Baru je balik dari Hotel Palace Of Golden Horses.Tempat dia memang cantik.Dari luar macam istana.Dari dalam...tak tahu lah nak cakap.





Parents ada membership jadi selalu ga tidur sana.Harini mak ada buat health sanctuary kat sana.Tempat besar woo.Kalah sistem hospital.Kat sini lagi canggihh.


sudah la.malas giler nak tulis.Penyakit M.MALAS.

Click this please!

Enjoy a sub zero escapade to a place so cool that water freezes with time! #TigerCrystal

Perluke dilayan macam tu?

Yes,keputusan peperiksaan tahun lepas Sha tak memuaskan.Tapi Sha sangat sedih.Dalam,batuk selsema serta demam panas ni dipaksa gak buat ulangkaji.Ingat Sha ni apa ?Boleh ke orang sakit ni dipaksa macam tu?


Sha tahu abang taat pada mak.Ikut cakap mak.Tapi takkan la Sha mengadu sha sakit dan tak boleh belajar pun abang report kat mak.Dah tu mak salah sangka.Mak ingat sha sengaja sebab Sha tak nak belajar.Sha bukan berniat macam tu.

Mak tengok ni adik banyak songeh.Dia tak nak belajar la tuh.Pening la apa la.

Mak,sha minta mak percayakan Sha.Sebagai seorang ibu,bukanke kena percayakan anak?



Sha sedih dan terkilan ni.Sakit tak kebah kebah ni kena gak buat ulangkaji.Apa nak buat kan.Lepas sampai hotel abah nak ajar matematik.Uhh dalam sakit sakit ni juga.

Uhhh,kalau la ada tempat meluah perasaan . . ..

Pahang,thank you!!!!

Ada family day kat Pahang(dianjurkan oleh SPRM).Serius superbbb.



Masa nak bertolak


Sha-Abah,sampai pukul berapa?(waktu tu pukul 6petang.)

Abah-dalam pukul 8 la.sebab perjalanan dari sini ke Pahang dua jam je.
Sha-ohhh

Nak dijadikan cerita la,kerap betulla berhenti .Sekejap tandas,sekejap makan.Bla bla.Sudahnya sampai pukul 12 malam!Sampai je kat Felda Residence Tekam,kitorang terus beradu kat chalet.:)

Hari ke 2-

pukul 11.00 pagi ,kitorang kena berhimpun dekat 'kantin'sarapan nasi lemak.pukul 2.00 petang pulak kitorang berkumpul kat dewan Mawar.

Event 1:Menyelesaikan puzzle

asalnya permainan ni untuk budak 5-10 tahun.tapi sebab sikit je yang masuk,aku masukla sekali !hehe.kena selesaikan puzzle angry bird.punya la aku berhempas pulas nak complete 'kan' puzzle tuh tiba tiba masa habs.pemenang die budak 8 tahun!Ya allah,malu betul.nasib baik saguhati ada hadiah jugak.pensel angry bird.

Boleh tahanla








event 2-

yang ni pulak kena hias telur .pergh,Sha memang tak pandai dalam benda benda macam ni.Tapi terkejut lak sebab dapat tempat ke 2.lagi sweetnya hadiah tuh disampaikan oleh my mother!!!

dapat hadiah ni



event 3-



acara hias kek ni patutnya kaum ibu ibu yang masuk.tapi my mother tak pernah guna popping kek tuh.jadi aku sukarela jadi bidan terjun.terkejut bebenor sebab dapat tempat ke-3!dahlah sorang je BUDAK kat situ.heheh.dapat set sudu dan garfu corak bunga.

event 4-

4.30 petang tuh kitorang(pihak SPRM and my family)berkumpul dekat padang.(ada padang kat situ.)sebab hujan,kitorang masuk dewan mawar balik.sebelum hujan tuh ada event isi air dalam botol.celup span lari lari macam orang gila pastu isi air dalam botol .group Sha yang ada budak kecik kecik dapat nombor 3.dapat stationary angry bird.(saguhati).dalam dewan mawar tu pulak dalam acara bawa bola ping pong dalam sudu.:P heheh.group sha dapat nombor 2.(hadiahnya kipas ngry bird kecil)


event 5-


acara dapatkan candies paling banyak.hadiahnya candies tulah.malas betul aku nak masuk .bagi peluang kat adik  5 tahun and 8 tahun.kelakar tengok budak budak terjun untuk berebut candies yang ditabur atas lantai.ada yang baju sendat dengan candies.ada yang tak.yang tak tu juga candies adik adik aku!bhahaha.dapat gak rasa skit.






acara orang dewasa dimulakan.ada acara bawa getah guna strawdan musical chair.best betul.malam tu ada jamuan perpisahan untuk abah.sebab abah tukar kerja kat SIAP.abah dapat dua jam digital besar.pastu tempat pertama karoke.abah,abah

ps://makanan sedap sedap malam tuh.heee

ada penyampaian hadiah untuk anak cemerlang.tak sangka aku dapat.5a upsr tahun lepas.dapat jam guess.



gembira betul. esookknya. .

event 3-balik rumah then sampai rumah then tido kat rumah.

If This Is Was Movie-Taylor swift

http://youtu.be/KakmItBhBkM


 Last night I heard my own heart beating
Sounded like footsteps on my stairs
Six months gone and I'm still reaching
Even though I know you're not there
I was playing back a thousand memories, baby
Thinking 'bout everything we've been through
Maybe I've been going back too much lately
When time stood still and I had you

Come back, come back, come back to me like
You would, you would if this was a movie
Stand in the rain outside 'til I came out
Come back, come back, come back to me like
You could, you could if you just said you're sorry
I know that we could work it out somehow
But if this was a movie you'd be here by now

I know people change and these things happen
But I remember how it was back then
Locked up in your arms and our friends are laughing
'cause nothing like this ever happened to them,
Now I'm pacing up the hall, chasing down your street
Flashback to a night when you said to me,
"Nothing's gonna change, not for me and you
Not before I knew how much I had to lose"

Come back, come back, come back to me like
You would, you would if this was a movie
Stand in the rain outside 'til I came out
Come back, come back, come back to me like
You could, you could if you just said you're sorry
I know that we could work it out somehow
But if this was a movie you'd be here by now

If you're out there
If you're somewhere
If you're moving on
I'll be waiting for you
Wary, since you've been gone
I just want it back the way it was before
And I just want to see you back at my front door
And I say

Come back, come back, come back to me like
You would before you say it's not that easy
Before the fight, before I left you out
But I take it all back now
Come back, come back, come back to me like
You would, you would if this was a movie
Stand in the rain outside 'til I came out
Come back, come back, come back to me like
You could, you could if you just said you're sorry
I know that we could work it out somehow
But if this was a movie you'd be here by now

You'd be here by now
It's not the kind of ending you wanna see now
Baby, I don't like the ending
Oh, I thought you'd be here now, whoa
Thought you'd be here by now

Whoa,thanks buddies!








Aisyah sihat ke?

kiter rindu awakla Syasya
skola kau cmne?

Aku terharu giler ni.Sebab bestfriends aku tahun lepas ingat kat aku.Thanks!!!!And thank you!

Semalam chat ngan Safiah,harini chat ngan Syima,tadi bergayut dengan Izzah!!!

(alamak,idea hilang lagila.damn)

BOF lagi

Sha tengok boys over flowers kat maaduu balik.Yess,memang cerita lama,tapi aku tengok banyak kali pun tak jemu jemu.Best!!!

Abang Sha ngan adik lelaki Sha minat sangat cerita ni. .

Eeee,kak .Bestnya cerita ni,esok(harini)kita tengok pukul lapan ehh?
Hampeh.Sekarang dah pukul 8.15 dah.Kena start dah pangggung.Kena tengok dengan abang ngan adik lelaki.Syiookkk!

Hmmmm

Tadi ada BERGADUH dengan adik lima tahun tadi.

LIMA TAHUN???
Yeahh,walaupun dah lima tahun tapi dia bijak,taip komputer boleh ,main psp boleh,semua related to entertaiment dia boleh.Tapi dia asyik masuk keluar masuk keluar bilik Sya.Sya rimasla.Sya nak ulangkaji pun tak senang.Kadang kadang bila Sya kunci pintu dia mengamuk,seperti hempas pintu.hmmmm.Budak kecik yang advance terlebih.
Tapi yang buat Sya sayangkan die sebab die,GEBU!Pipi dia ya allah tembam kot!Badan semangat habis!!!!!

SO SYOK HOLIDAY!

Dulu,euww(tak suka) sekarang suka.Tak ke pelik ?Sekarang memang la dah syok dah sebab ada benda nak buat.Thanks for Rabiatul Adawiyah sebab bagi tugasan yang menyeronokkan.Blog skin.Siapa yang tak suka la kan?Satu lagi Sha ada buat permainan berasaskan subjek geografi dengan abang Sha.Best!Banyak benda yang Sha dah tahu dari game tuh.Love you bro!


Abah ada plann nak pergi Family Day kat Pahang and Sabah.Dengar kata tak lama dah nak pergi Pahang tuh.Besttttt,(belum pergi lagi dah best dah)Sabah lak sebab......lama tak naik flight.Tak ke best naik flight????


Kalau Rabiatul Adawiyah @ Betty Mars baca ni ,your blog URL is

http://romeoandmyjuliet.blogspot.com Sorry.Romeojuliet is unavailable.

HOLIDAY,UEWWW!

Jangan sangka aku tak suka holiday ni lah.Cuma tak sabar nak bercuti,I mean keluar dari kawasan PUTRAJAYA.Duk terperap dalam rumah ni je,buat ulangkaji(ehek!takla rajin sangat)dan sekali sekala surf internet.Like a routine la plak.
By the way,penyakit M(malas)mulala melanda.Huhh,bukak blog ni buat sakit hati betulllllll,dahla followers 0!!!Sifar!(kalau tambah aku jadi 1 .)Buka facebook pun makin bosan.Pocodot belum lagi rasanya.Umm,nantilah bukak,kalau bukak pun apa nak buat kan???

HELP ME GET OUT OF HERE!

sHE'S cool!

Maddi Jane sangat.This year she 12  and she sang since she 5 years old!!

Bukan cool tersangat sangat ke tu??

Kalau rajin tu search la Rolling In The Deep Maddi Jane tuh.Super Megatotally best!

Hari ini sign in Pocodot.Die macam fb tapi tak berapa nak famous sangatla.yang bestnya Sha ada kenal ngan seorang kawan.Nama dot die Snap Yanie.tak percaya sebab dia bahasakan diri dia I and YOU.Padahal die lagi tua dari Sha.Sempoi betul!Die tinggal kat Perak.

Hmm ,nampaknya aku sorang jela yang taip blog dalam gelap nih..

K,bye!

EEEE!

Tak leh tahan la duduk sini,OH MY GOD,banyak gile cabaran aku kat sini. .

Whatever!

Sha baru ja revert to classic template.



Best sangat,sebab selama ni jeles tengok blog lawa lawa.

Beberapa hari lagi nak cuti,

Tahun depan nak pindah sekolah dah,hahah(kenapa rasa sedih pulak nie?)