Kalau nak blog ramai visitor/silent readers....

Assalamualaikum,

sila scroll ke bawah.:)

1.Blog ringan

Template designer,blogskin,template,denim dan lain lain semua ringan.Yang buat blog korang berat tu,bilangan widget.Sila buang widget yang mengarut tu.Kalau tak nak visitor datang blog,1-2 saat exit terus.Kalau nak takpela.(hohoho)

2.Background hitam tulisan putih,background putih tulisan hitam

Ramai bloggers suka background main post putih,ada yang suka hitam.Kebanyakan la.Tapi kalau korang nak letak warna warni kenala pandai mix and match dengan background blog ye.Jangan taram bin hantam sudahlah.

3.Widget followers

widget followers pun penting la jugak.Yang guna blogskin tuh,ada yang tak tahu letak widget followers kan?Refer blog Lyssa.Ada tutorial cari kod followers.Good luck.Satu pesanan.Yang butang follow berkotak tu kadang kadang tak menjadi.Dia memang tunjuk kita dah follow kan?cuba click balik.

4.Tips,tutorial,

Benda ni bonus tau.:)

No comments: