Say I Love You


Hari ni Aisya baru sahaja habis tengok episode 13 .Kena tunggu 2-3 hari untuk beberapa episode dilancarkan .Erghhh , ending part ada menangis sekejap .Sikit je .2 titik air mata ? :3 Serius cerita ni memang best .Ada versi komik dan drama .Malas nak baca komik online , tengok drama pun jadilah .Memang ada dua jenis orang , satu yang suka menghayati penulisan dan jalas cerita , ada yang macam saya , nak yang nampak 'hidup'. Ecece XD

Lepas dah habis episode tu , mata tengok atas .Habis dah ??? Erk ! Sedih ! Lepas ni nak yang live action punya , tapi ada ke yang muka macam Mei dengan Yamato 0.0 

Watak utama dalam cerita ni Tachibana Mei atau Mei (gambar) dan Yamato :) Hukhuk .


Terjumpa gambar ni dalam weheartit .Ummmm .Thanks Mai :3 for recommend this story .Sweet :3 Not wishing to have a guy like Yamato .Ok malas nak cakap pasal jodoh sekarang .THE END .Siapa otaku , memang recommend gila cerita ni >.< *not an otaku for sure*

Search di google 'sukitte ii na yo' atau 'say i love you' nanti keluarlah .Cerita ni mengisahkan Tachibana Mei yang agak pendiam .Dia agak tomboi dan selalu dibuli .Takde sape pernah dengar dia bercakap .Satu hari ... ya satu hari ada salah faham di antara Mei dan Yamato .Yamato boleh dikatakan lelaki popular di sekolah Mei .Dan disitulah love story mereka bermula .YamaMei for the win !! *main reka nama couple*


Review Blog Pemenang Top Referral


Assalamualaikum .Hari ni nak review tiga blog top referral giveaway ini  .Huhu ~ Aisya dah masukkan pemenang-pemenang dalam Blog Awesome .Look at my sidebar please >.> Nampak tak nampak tak ?

Ohh , saya dah umumkan pemenangnya .Ada di sini MY LOVE  .Pesanan saya adalah sila tuntut hadiah SEBELUM 1 Januari .Tolong bagi kerjasama okay :D 1 Januari saya dah lenyap dari dunia blogging .*sementara*Hiatus !


Mengikut ayat di menutab yang bergerak tu , nama pemilik blog ni Natasha .Dari url blog lagi , dah tahu orangnya mesti kreatif .Hehe :3 Apa yang saya tulis ni benar-benar ikhlas dari hati .Mohon cik tuan blog menerimanya ok. 

Background blog memang simple , cun .Tapi saya rasa lebih cun lagi kalau background warna purple .Yang bintik-bintik tu boleh guna untuk background main post .Blog akan nampak lebih menyerlah .Berganda-ganda cunnya , hehe .

Tarikan blog ni memang snowflakes *atau bunga flakes* yang turun tu .Serius comel .Blog ni pun tak berat .Lagu sedap .Memang tenang telinga yang mendengar .Siapa tahu lagu tu ? Hohoho x) Banyak lagi usaha yang boleh dilakukan untuk mencantikkan blog ini .*jangan salah faham , blog ni memang cantik* Overall , saya suka blog ini sebab ada tarikan tersendiri .Teruskan berblogging , ok !



Header dia memang adorable :3 Nama link blog pun sama .Sekali pandang , macam blogskin .Tapi bila jelajah navigation , memang sangkaan saya salah .Memang seringan blogskin .Suka sangat dengan warna purple dia .Tak terlalu lembut dan tak terlalu terang .Purple+kuning memang menarik :) Serius menarik .

Warna kuning dia ok , tapi bagi saya ... sedikit menyilaukan mata. Warna kuning tu boleh lembutkan sikit macam warna purple tu .Atau mata saya yang lain ni :/ haha XD Blog ni memang ringan .

Tuan blog membahasakan diri sebagai Ira *rujuk entri *:) Ohh , Ira juga ada buat blog tutorial jadi sesiapa yang nak mencantikkan blog atau nak main edit-edit ni boleh terjah blog tutorial Ira di sini .Baru sahaja dibuka .Support Ira ok .

Kelebihan mengedit blog ini memang ada pada Ira .Memang tak hairan kalau followers ramai , pasti ramai yang jatuh cinta dengan blog ni .Apa lagi , jom ramai-ramai explore blog dia ! Yeayy , kita sebaya !

*bergerak ke blog top referral yang ketiga*

Blog ini tidak mempunyai header .Kalau cik tuan blog letak header , akan melengkapkan lagi blog ini :) Mengikut sidebar blog , pemilik blog 'kekapasberceloteh' baru sahaja bermula berkongsi artikel dan pendapat beliau di laman blog tahun ini .Blogger baru ni , jom support .Saya dah follow , anda ?? 

Pemilik blog ini juga ada fanpage , ringankan cursor anda untuk menge'like' fanpage .Kat sini.Tak susah pun .Peluh pun tak keluar :3 Walaupun masih baru tapi follower blog dah 400+ .Hebattt 0.0 

Post body memang kemas , simple :) Memang tak ada yang merosakkan pandangan mata  :D 

Tonyoh sini untuk ke blog beliau -> cotton candy :3
ps:// Maaf kalau kritikan saya tidak membina , ayat sepedas cili ke , menaip tak serupa bikin .Semua orang ada pendapat masing - masing dan setiap manusia melakukan kesalahan .Boleh kritik blog saya :) Ikhlas ok .Seteruk mana pun kritikan anda , saya percaya ia adalah kritikan yang membina :)

Pemenang Giveaway Aisya Dan Dyana ~


Tibalah masa yang saya nantikan *rasa sedih tiba-tiba* huhu .Memang waktu umum pemenang ni waktu paling contagious bagi Aisya XD Ok jom ~

Sebelum tu tolong check nombor anda di sini :) YOUR LUCKY NUMBER 

Pemenang Header dari Deyawanny 


Pemenang Banner dari Deyawanny 


Pemenang review blog dan bloglist dari Nik Ainaa






Pemenang banner dari Nabila Medan 
Pemenang Forever 21 earrings dari Fluffy Bunny  *penyakit jealous datang*

Pemenang diskaun 25% novel preloved (Deyawanny)





Review di blog Deyawanny 



Bloglist di blog Deyawanny *deyawanny ni memang murah hati =)*





Diskaun 10% pembelian lens (Deyawanny)











Pemenang header dari Atiqah




Pemenang Maxi Dress dari Da Vintage Violet 


Tahniah kepada semua pemenang !!! 29 pemenang kesemuanya .Maksudnya , separuh dari peserta giveaway ni terima hadiah .Wuu , maxi dress dengan earrings tu yang tak tahan :3 Ok , hubungi sponsor .Link facebook sponsor Aisya dah letak :) Nak message sponsor apa ? Yang blog review bawah nama sponsor yang sama contohnya Deyawanny ... saya ada letak link dia .Hmmm .Ok lah nak catatakan satu - satu .

PERHATIANN!!!Pemenang review blog Deyawanny , diskaun 10% lens , diskaun preloved , banner , header dan blogslist boleh hubungi Deyawanny di sini -> https://www.facebook.com/nur.ilias
Pemenang banner dari Nabila Medan hubungi kak Nabila kat sini .Pemenang maxi dress hubungi Da Vintage di sini  .Pemenang review dan bloglist dari Nik Ainaa hubungi dia di sini  Pemenang earrings boleh hubungi Fluffy Bunny kat sini  .Apa lagi eh ? Ohh , pemenang header dari Atiqah contact Atiqah dekat sini  .

Pemenang top referral - awak yang comel :) Bersedialah untuk direview .ohoho~  Top referral akan dimasukkan dalam bloglist saya sehingga habis pmr 2013 .Kenapa ? Sebab saya tak akan guna internet mulai 1 Januari -.- Maknanya takkan berupdate lah blog ni sampai habis pmr .

Nama :
Url blog:
Dari giveaway apa :
Menang apa :
Kalau ada apa - apa kelemahan , saya minta maaf .Kalau masih tak faham lagi boleh komen :) Yang baik itu datang daripada Allah dan yang lemah itu  daripada saya sendiri .

Maaf sangat-sangat kalau ada nombor sama .Kalau menang 2 hadiah komen ASAP .Dah check banyak kali .Mr random ni pun suka pilih nombor sama -.- hehe

TAHNIAHHHHH !!!!!!!! 

Tamat Sudah Giveaway !!!




Wahh ! Aisya pikir memang takde sapa nak join giveaway .Rasanya dah 4 hari berlalu dan baru 20 lebih .Aisya dan Dyana cadang nak tamatkan hari ni .We decided the date .Aisya dah pasrah dari awal , memang target 50 orang yang join tapi baru 20 orang yang join .Tapi macam orang kata , always believe .Sebab tu lah letak gambar Justin Bieber :p 

Alhamdulillah , hari last baru ramai orang join .Memang hari ni , hari blogwalking sedunia *eceh* .Dah kali ke berapa ulang benda sama .Singgah blog , follow .Tambah stress lagi dengan newbie yang paksa suruh follow blog .Hmmm , nama pun newbie .Nanti bila dah lama dalam berblogging paham la sakit hati macam mana , hehe .

Ni nak sentuh sikit ni kepada yang tak letak widget follower .Rasanya dah kali keberapa tekan butang follow , still tak tunjuk "You have follow blablablabla already" atau sebagainya .Blogskins memang WAJIB letak widget follower .Nanti tak masuk 'follow' tu .

Sikit lagi nak sampai target .49 orang join .Tapi tak apa , macam best je jadi penganjur giveaway tehee =p rasa nak bagi hug dari skrin .Meh nak peluk ... ermmm .Rasa tak badan panas ? Kalau tak panas .. saya tak sayang awak ! *joke je , huhu *

Lepas ni nak buat entri pemenang .Esok baru publish .Muehehe .Nak cari Dyana .Harap- harap dia on fb yawwww.

Giveaway Aisya Dan Dyana (CLOSED)

                           

*STICKY POST .Older post untuk entri terbaru .*

PERHATIAN ! UPDATE #1 KLIK SINI !

UPDATE #2 ! Klik SINI !

GIVEAWAY AKAN TAMAT 27 Disember 2012 7.00 malam .PEMENANG AKAN DIUMUKAN PADA 28 Disember ^ ^



Syarat - syarat  :

Tajuk entri anda mestilah "Giveaway Aisya Dan Dyana"
Copy banner *actually bukan banner *dan link kan ke salah satu blog penganjur
Follow blog Aisya dan Dyana
Like page sponsor : Fluffy Bunny | Deyawanny | Nabila Medan | Nik Ainaa | Da Vintage Violet
Follow blog sponsor : Deyawanny | Nabila Medan | Nik Ainaa | Atiqah
*SEMUA NI WAJIB OK*

Hadiah - hadiahnya , *drumroll*
Header by Deyawanny (3 orang)
Banner by Deyawanny (2 orang)
Review dan bloglist di blog Nik Ainaa selama sebulan (5 orang)
Banner by Nabila Medan (seorang)
1 set of 3 pair of Forever 21 earrings by Fluffy Bunny (seorang)
diskaun 25% novel preloved by Deyawanny (4 orang)
Review di blog Deyawanny (4 orang)
Bloglist di blog Deyawanny selama sebulan (3 orang)
diskaun 10% pembelian lens by Deyawanny (5 orang)
Header by Atiqah ( 3 orang )
1 Maxi Dress by Da Vintage Violet (1 orang)

Seriusly tak nak ke semua hadiah tu :3 Saya sendiri jealous dengan bakal pemenang anting-anting tu .Hurmmmm.



Peserta Giveaway Aisya Dan Dyana


Thanks semua yang join :) Tekan F3 di keyboard dan taip url blog tau !

(1) http://buku2saya.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(2) http://nurfarahinyusof23.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(3) http://syiffaroxy.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(4) http://iloveyou-moreandmore.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(5) http://wanidina01.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(6) http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(7) http://afrinanisyaofficial.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(8) http://aries-pinky.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(9) http://sicomotizati.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(10) http://gadizsemasa.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana-open.html
(11) http://eymasushoppe.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana-muda.html
(12) http://ohthrillers.blogspot.com/2012/12/giveaway-by-aisya-dan-dyana.html
(13) http://chien-puterirahsia.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(14) http://muslimahsejati96.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(15) http://ainnadia2.blogspot.com/2012/12/giveaway-by-aisya-dan-dyana.html
(16) http://belogkalerpurple.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(17) http://pinksolution91.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(18) http://stillluvmyself.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(19) http://hananhadila.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(20) http://wanfarahnaimah.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(21) http://maisarahmohdfaizal.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-and-dyana.html
(22) http://girlbloggie.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(23) http://rawkkstylo.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(24) http://justforcontest.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dyana.html
(25) http://iniblogrockstar.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-diana.html
(26) http://meanwhileinparalleluniverse.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(27) http://myrahthesamurai.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(28) http://anithsufia99.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(29) http://diarybudaktinggi.blogspot.com/2012/12/giveaway-by-aisya-dan-dyana.html
(30) http://kemalijahhcomel.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(31) http://fadedmemories0811.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(32) http://izzam4eva.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(33) http://monstaaeiyra.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(34) http://jehanlifestory.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(35) http://iraathira.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(36) http://babyblueheartpink.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(37) http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(38) http://aanayid.blogspot.com/2012/12/giveaway-by-aisya-dan-dyana.html
(39) http://justwh4t3v3r.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(40) http://nabilahhh-z.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(41) http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana_27.html
(42) http://normawar.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(43) http://macune.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(44) http://zeirah-snoworld.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(45) http://cerita-aremira.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(46) http://chocolateholic4eva.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(47) http://dinie-aainaa.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(48) http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html
(49) http://stupefy97.blogspot.com/2012/12/giveaway-aisya-dan-dyana.html


CONTEST : Kind Of Boy/Girl That Im Attracted To By Syeera Hrif



Join contest ni :)) 



Mestilah nak join contest , bukan saje-saje perah otak ni -___-


Ok meh aku nak berkongsi idea gila aku - characteristics lelaki yang aku suka *tutup muka * haha pfft termalu pulak den .Actually aku bukan cerewet sangat .Characteristic aku cuma dalam 5 je .Tapi sebab aku takde bekalan header yang mencukupi so this is the result 8)

1. lelaki yang sangat up to date menjadi pilihan :)
2. lelaki yang suka sangat berceramah tentang agama , yessssssssss 
3. dia yang suka melayan orang dengan cool , fulamak .
4. kalau boleh nak yang betul - betul menjaga penampilan .
5  Lelaki yang suara macho macho gitu ... kalau dengar dia baca al-quran hari - hari pun takpe :3 bahagia au
6.  dia kena ada blog :)) bukan wajib means maybe lepas kitorang ada relationship *pigi jauh kalau nak muntah* aku suruh dia buat blog 
7 . dia sangat kelakar bak mr bean .eh mr bean tu dah tahap melebih dah .kuikui .yang kelakar lah :D
8. kalau boleh dia mahir berkomunikasi dalam bahasa arab 
9. Lelaki bermata redupppppp !!! Beza mata redup dengan mata eyebag macam yang saya ada ni lain bezanya muahaha 
10. Lelaki baju lipat sampai ke siku *aum*
11 .Yang suka pakai seluar panjang .tak nak yang seksi macam pemain bola sepak *don't kill me*
12. Yang suka pakai baju lengan panjang , hesh asal terasa gatal dalam entri ni -.-
13. handwritingnye kemas dan stylo .saya punya handwriting pelik tau ...
14. left - handed . ni tak wajib .
15. Lelaki yang ada bakat menulis novel .Yang pandai mengarang 
16 . lelaki yang ada banyak idea .Mean kalau dia sekelas ngan aku ke , boleh la tanpa segan silu tiru dia dalam exam bm .Lol , macam tak betul aku sejak menapak ke characteristic yang ke 16 :p
17. Yang pandai gilo memujuk .Bukan memujuk rayu .Memujuk dengan cara yang kewl dan ada juga yang cair macam coklat .Lapar coklat lak grrr.
18. Yang tak terlalu kurus dan tak terlalu gemuk 
19. yang pandai math .boleh jadi cikgu math paling aku tak segan .
20. dia budak ogos .Lahir bulan ogos .More molek kalau dia lahir 3 Ogos .
21 . Umur dia boleh setahun lagi muda dari aku atau sebaya .
22. Suka cheese 
23 . Ada kemahiran memasakkkkk .Boleh aku kongsi resepi 
24 . terima aku seadanya .tengoklah aku macam mana dengan kawan rapat aku .semua kata aku gila .kalau dengan kawan biasa semua cakap aku pendiam .bila aku show true side aku nak buat terkejut lak .Hempuk kang .
25 . walaupun aku suka pink tapi aku tak nak yang suka warna pink .aku nak lelaki yang suka warna hijau atau biru :)
26. yang sukakan kucing .serius aku suka kucing .Baru setahun lepas suka kucing .Asrama mengubah aku jadi pencinta kucing :D
27. Bukan mata duitan .
28 . Pandai tangkap gambar .Mean pandai cari angle yang perfecto punya .Tangkap gambar aku sampai nampak hujung kain tudung lagi ! *krik krik*
29. Ada kemahiran reka cipta yang unggul 
30. lelaki yang sedikit gedik tapi seriusly nak 1% je gedik dia 
31. kawan facebook dia ada sorang je .aku .lol tak kisah kawan fb dia ada berapa 
32 . tak layan sangat perempuan .jeles aku dibuatnya orang yang sporting gila ni -.-
33. sombong 1% dengan perempuan lain .AKU BUKAN QUEEN CONTROL .
34. mahir menggunakan komputer
35 . bijak handle kemarahan dia 
36.  muka ada iras-iras Cody Simpson atau ada suara dia je pun takpe 0.0
37. Ada akaun  twitter .Tweetpemes pun takpe v.v 
38 . teguh pendirian .tak nak yang esok suka kucing lusa benci arnab .yeah lol 
39 . Nama dia tak terlalu panjang 
40. tak suka yang mengikis duit orang .
41. Gambar IC dia kena macho .Tak nak macam aku , serta merta muka aku jadi gelap .Walaupun muka aku tak cerah sangat
42. Tidur dalam posisi yang sopan 
43. Hafal sifir dan perfect square .Dari sifir 1 sampai sifir 100 kalau boleh 
44. Suka kanak - kanak dan jarang gaduh dengan adik sendiri 
45. Pandai ambil hati aku 
46. Dia tau baca hati aku dan gua punya body language !
47. Suka baca novel :))
48. Ada ilmu perniagaan .10% pun tak apa 
49.  Tak suka mengusik perempuan
50 . Hormat guru dan semua umat islam .(termasuk ahli keluarga dia)
51. Setia .Kalau aku dah kata setia mean sunggguhhhhh setia 
52. Menghormati obsesi aku terhadap Demi Lovato -.- Ni dah kenapa
53. Minat Maroon 5
54 . Muka dia ada iras-iras Adam Levine sikit *kalau takde Cody Simpson in him sobs*
56. Suka perempuan rambut rambut panjang dan pendek
57. Menitikberatkan aurat wanita .Tak akan pilih perempuan yang tak jaga aurat
58. Dia menghormati agama lain 
59 . Seorang muslim 
60. DIA TAK SUKA MAKAN BANYAK GARAM ASDFGHJKL 
61. Pandai bertarannum
62. Tahan nafas 
63. Dia tak kejam and harsh macam Simon Cowell 
64 . Seorang yang menerima bakat tak kira jenis genre macam LA Reid
65 . Straight to the point macam Britney Spears punya judging
66. Dia tak boleh suka wish orang kristian Merry Christmas .Sama je macam orang Christian tak boleh ucap 2 kalimah syahadah
67. Umur dia tak boleh sama dengan ayah aku 
68. Pandai buat reverse-psikologi
69. Pandai pujuk aku makan ubat pahit , sepahit apajela dalam otak korang ni
70. Tahu minat aku iaitu __________ dan ___________ dan sebagainya.
71. Pandai cakap cina .Huhu , dah lama aku nak  belajar bahasa cina .Harap je kacukan cina *sikit je* tapi ayah aku pun tak tahu hehe , sebab nenek aku passed away waktu ayah aku belum mencecah setahun lagi .Al-Fatihah :)
72. Minat tengok X Factor USA dan The Voice
73. Tak terlalu obses dengan bola .
74 .Suka muzik :)
75 .Pandai main violin dan piano .Boleh ajar aku v.v
76. Mempunya taste yang sungguh first class , contohnya tempat mana paling selamat nak tidur lol
77 . Tak cerewet memilih perempuan macam characteristic aku yang cerewet tahap perfecto lol
78. Pandai tenangkan orang
79. Gigih Berusaha
80 .Sangatlah bertenaga dan bersemangat sepanjang masa 
81. Rajin menderma :))
82. Selalu belikan aku hadiah lol XD
83. Pandai tukar barang lama ke barang baru *pandai recycle*
84 .Tidak membazir 
85. Yang mampu bayar zakat XD
89. Yang selalu 'suprise'kan orang =)
90. Nak jadi engineer juga
91. Ada bakat jadi pengacara macam Aznil Haji Nawawi
92. Boleh rap macam AC Mizal -> masak lemak cili api blablablabla*rap sepantas beratus ayat seminit*
93. Cute dan adorable macam Demi Lovato *but versi lelaki lol*
94. Setia dengan bestfriend dia :D
95. Bukan seorang yang annoying dan manja terlebih aiyoo
96. Suara dia serak - serak macam Wesley dari Emblem 3 <3
97. Suka tengok Slenderman
98. Minat tengok horror movie :)) 
99. Minat gila baca novel seram yahh
100. Sentimental 
101. Kadang - kadang understandable macam 9gag
102. Ada ciri-ciri jadi ahli ketiga Jozan dan Jambu :3
103. Tak kisah dengan semua benda pelik yang aku buat 
104. Mindblowing macam Carly Rose Sonenclar 
105. So competitive!
106. Tak tidur lewat macam aku 
107. Tak suka hangout macam aku -.- *ceh*
108. Tak suka merempit
109. Tau hukum hakam dalam Islam
110. Suka menasihati aku wahwah XD
111. Tak suka fesyen turban Yuna
112. Tak sokong tudung atas paras dada
113. Tak suka katak
114. Tak suka ular
115. Tak suka kerang macam aku 
116. Suka pasang aircond dan bersin pagi - pagi macam aku 
117. Tak sokong Israel 
118. Sanggup belikan aku ikan :) Lama tak bela ikan .Kali terakhir bela darjah 5 .
119. Tak berputus asa macam Randy dalam cerita dia duet dengan Elfira Loy tu 
120. Tak kuat bergosip macam Marsha ngan Reza dalam Propaganza *gurau je hehe*
121. Tak manja sangat 
122. Tau gurau melebihi batas
123. Tak layan lelaki lain melebihi batas
124. Tidak berfikiran negatif
125. Tak kejam macam Mona Fendi 
126. Suara dia tak kuat macam Triple A ^ ^ * ni pun gurau je*
127. Sweet macam Yusri eh lol 
128. Seriusly merendah diri macam Zozan
130. Bukan seorang gay 
131. Sokong channel Al Hijrah
132. Dia tak suka pakai selendang keliling leher macam Azwan Ali *ni pun gurau je*
133. Tak kedekut macam TNB yang kedekut nak bagi air percuma *ni pun gurau*
134.  Happening macam Jozan
135. Pakai braces
136. Suka cupcake
137. Suka makan jagung
138. Obses cheese aumm
139. Rambut sedikit messy .Sikit je huh
140. Tak suka bash kpop
141. Tak suka kutuk orang 
142. Tak lembik dan lemah
143. Pandai cakap Sabah dan Kedah :DD
144. Sabahan lagi bagus lol 
145.Protective gila over seseorang yang disayangi
146. Ambil berat tentang bestfriend
147. Sayang gila girlfie dia , eh -.-
148. Tak suka buat muka comel .Boleh je tapi jangan melebih 
149. Tak terlalu selesa dengan kejayaan yang dicapai
150. Menyokong kejayaan orang lain dan tak berdendam 
151. Seorang yang cekal dan tabah 
152. Tak suka menipu nak memutarbelitkan
153. Educational macam Najib Ali :)
154. Jaga kesihatan 
155. Rajin melakukan tugasan 
156. On time
157. Tak minat dalam berpoligami 
158. Sopan dalam bertutur kata
159. Bercita-cita tinggi
160. Seorang yang memasang azam untuk ke Mekah 
161. Serlalu berzikir 
162. Tidak terlalu obses dengan gadget
163. Tak suka berkepit dengan handphone , kesian aku.
164. Tak suka bermesej dengan perempuan
165. Menolak cinta perempuan lain dengan penuh kesopanan dan kesusilaan
166. Suka hadiahkan perempuan yang disayangi teddybear *lol melebih gituww*
167. Top dalam mereka bahasa puitis
168. Fasih berbahasa Inggeris / Lancar
169. Lancar membaca Al-Quran
170. Tidak suka hang out dengan perempuan
171. Tidak suka berdekat-dekat dengan perempuan
172. Tak akan pandang perempuan lain lama - lama kalau berjumpa
173. Akan terus pecut kalau nampak sekumpulan manusia mengumpat
174. Tidak suka mengumpat
175. Suka cakap benda yang berfaedah / berilmiah / educational
176. Suka tengok anime
177. Suka tengok movie
178. Mencontohi Tun Dr Mahathir 
179. Suka sangat menggembirakan orang 
180. Sikit - sikit nak belajar , lol XD
181. Dia suka perempuan comel dan tak comel
182. Dia suka perempuan yang pelik 
183. Dia suka perempuan yang suka buat aksi pelik setiap masa dan ketika
184. Selalu keep in touch dengan aweks dia hoho
185. Tak over protective kang makan penyepak aku ni
186. Tak terlalu cemburu
187. Suka BigBang
188. Menyokong aktiviti sukarelawan Malaysia yang ke Gaza
189. Menyokong music Yuna *bukan style turbannya*
190. Selalu mencontohi Nabi Muhammad S.A.W
191. Beranggapan bahawa Nabi Muhamad S.A.W dan Aisyah merupakan sweetest couple ever
192. He loves sky :)
193. Suka reka idea yang bombastic dan mind blowing
194. Selalu pesan "Aisyah , dah asar ni .Pergi solat" Awhh :))))
195. Suka panggil aku comel walaupun aku tak lah comel mana *mengarut je yang ni lol*
196. Penyokong setia Chelsea 
197. Sokong Harimau Malaya
198. Suka tengok keindahan Allah 
199. Suka sebut MashaAllah , Alhamdulillah dan Allahuakbar
200. Sentiasa mengingatkan aku bila aku nak tidur
201. Kalau aku tanya sayang aku ke keluarga kau lagi , die akan cakap "keluarga aku"
202. Mementingkan Allah dari keluarganya dan aku 
203. Pandai main ukulele 
204. Pandai main gitar
205. Cair hati tengok coklat yang menggelegak panas dalam kuali -.-
206. Suka tengok girlfriend dia bergembira
207. Tak suka jokes yang stupid dan tak masuk akal
208. Lebih kelakar dari Jozan kalau boleh lol 
209. Pandai memadankan warna
210. Mahir dalam dekorasi rumah 
211. Mahir menguruskan masa
212. Berani gilaaaa
213. Selalu nak mencuba sesuatu yang baru
214. Obses dengan aktiviti sukan lasak 
215. Pandai tahan nafas dalam air
216. Suka kumpul Al-Quran warna warni
217. Lelaki yang sejuk hati tengok bayi
218. Dia akan kesian tengok kucing di tepi jalan 
219. Dia tak pandai buat gimnastik 
220. Tak suka buat entri panjang - panjang 
221. Selalu memasang angan - angan dan berazam untuk mencapainya
222. Tak suka tidur petang 
223. TAK MEROKOK
224. Bukan seseorang yang hilang akal
225. Mampu menunaikan solat 
226. Sempurna tubuh badan dan akal 
227. Berfikiran terbuka 
228. Tak suka minum kopi
229. Suka makan kurma , kismis
230. Suka minum air masak
231. Rajin bersugi (gosok gigi)
232. Tak suka expect lebih-lebih 
233. Suka Sains dan Geografi
234. Konsisten dalam kenakan orang lol XD
235. Tak suka buli orang 
236. Suka defend orang yang BETUL sahaja
237. Penyimpan rahsia nombor 1 dunia *ceh*
238. Mencontohi Justin Bieber yang nampak comel kepada matang lol 
237. Tak suka merendahkan kelebihan orang lain
238.  Tau cara betul untuk memuji orang 
239. Tau cara betul untuk menerima pujian orang lain 
240. Seseorang yang tak suka letak caption " SAYA BURUK TAK MACAM BOYFRIEND AWAK"
241. Ada ciri - ciri menjadi ketua kelas
242. Tak bash Tsara Nabilla *ni so random*
243. Ada bakat jadi the next Harry Potter lol 
244. Generous macam Ellen Degeneres
245. Suka tengok benda warna hijau 
246. Suka komen baik-baik 
247. Tak suka berkawan dengan orang demi hadiah 
248. Tak suka menagih publisiti 
249. Bukan hotstuff di fb
250. Pandai edit blog lol
251. kening cantik lol
252. bulu mata lentik ohoho 
253. memiliki paras muka yang menyejukkan mata memandang
254 . Seorang yang semua orang suka kawan dengan dia
255. Dia sangat memahami lirik If I Were A Boy
256. Dia senang selami lagu dan lirik yang terkandung
257. Obses novel
258. Sudi belikan novel untuk aku huhu :)
259. Tak berkawan dengan aku semata-mata sebab perangai aku pelik lol *sila muntah*
260. sanggup baca post ni sampai habis ^ ^

Ok , setakat ni sahaja lah characteristic saya .Dah alami writer's block sebelum cecah seratus lagi v.v Ni kali ketiga dah .Haha , hope tersangkut la jugak dekat top 3 .Nak header -__-




Giveaway : Jom Mari Berkenalan by Sang Puteri



Kali ni join giveaway Jom Mari Berkenalan ^ ^ Kreatif lah nama giveaway dia dan cara penyampaian giveaway dia .Tuan blog dia pun comel :)

Ohh , orang Brunei ye :D


Nama anda: Siti Nur Aisyah
Nama panggilan: Aisyah / Aisya / Siti
Umur sekarang: 14 Tahun
Sekarang tinggal dimana:  Putrajaya , Malaysia
Warna kegemaran : Pink , Babyblue , dan purple 

Yang nombor follower tu susah sikit saya nak tulis .Sebab follower Chien cepat meningkat .Jadi saya tertinggal jauh di belakang :(

Aisey , hadiah ada dress lagi ha ^ ^ hehe .


Year End Giveaway by Alya Jane



Dah ikut semua syarat =) 

Dress and Domain giveaway




Semua syarat dah ikut .Dannn -  saya pilih domain atau dress dipilih secara top referral. Yang lain pilih secara random. 
:3


Segmen 3 Hari : Cik Lyeen lagi!



Join !! Fuhh , hadiah dia kemain gorgeos gituwww .Shawl ??? Mr  random.org , pilih lah saya :) Ohoho.


FIVERS HIJABIS GIVEAWAY BY MV




Kali ni join giveaway yang ni pula :) Tuan blog dia kreatif je , serius nama giveaway menyengatttt tau tak ! Hadiah dia lagilah >.< Pokoknya , pokoknya harus ditebang ! 

Syarat-syarat :-
Wajib Follow blog Mrs Violet (SINI) sudah difollow , nak upah ? ok just kidding :3
Follow twitter (SINI) *wajib bagi yg ada twitter* nasib baik ada twitter , fuhhhh
Buat entry bertajuk "Fivers Hijabis Giveaway by MV" , letak banner dan link kan ke entry ni. mission accomplish !
Tag sekurang-kurangnya 2 orang rakan blogger *pastikan mereka tahu* dah kacau diorang dah 
Hantar link entry di comment box di bawah entry ni . nak buat kejap lagi , sabar ye :)

Ok sekarang sesi memilih orang yang bakal submit entry giveaway ini juga :3 Esok baru saya tag ok , bye !

.

.

.

.

.

.

Hurm , kang ada yang mengamuk tak tentu pasal .Nah , cik-cik comel yang bertuah : puteri santubong dan puteri sejinjang .Siapa ingat cerita tu lagi ??? Serius nama tu terlintas dalam kepala , lebih 5 tahun tak sebut nama tu 0.0 

Bukti yang diapprove oleh tuan blog sendiri , kui kui kui .


twitter - follow melalui username @candie_me

dah macam gambar zombie dah aku -.- efek google yang magical sangat kot 




Segmen : Aku dan Blog


Join segmen ni !!! Don't worry , saya lagi pemalas nak buat banner XD Haha



Hurm , nak cerita apa ye pasal diri sendiri .Bakat diri sendiri pun tak pasti -.-

5 Fakta Mengenai Saya : 

- Saya tak suka dipanggil dengan nama selain nama ayah saya .Contohnya Aisyah Razman , Aisyah Razak dan lain lain .Macam saya bukan anak abah saya pula .Entahla , rasa macam sakit hati pula .Cuma bayangkan kalau nama Khadijah Hanafi tukar kepada Khadijah Zulkefle ? Mau tak mengamuk sebab nama ayah ditukar sebegitu rupa -.-

- Pink dan warna lembut tak pernah berpisah dengan saya dari kecil :)

- Saya nakal sangat waktu kecil sampai pernah gunting rambut rakan sekelas .Dia lelaki .Kesian dia sampai menangis.Serius saya nakal sangat waktu kecil *geleng kepala*

- Perkara paling ngilu pernah dialami adalah ketika jarum peniti tercucuk kepala ! Ouch ! Bunyi pun seram.Itulah , degil lagi nak betulkan tudung waktu kereta bergerak .Satu jam pening kepala.

- Fobia katak .Sejak kulit kami bersentuhan , saya mendapat petunjuk bahawa erghhhhh katak merupakan seteru utama saya v.v 

- Minat menulis tapi selalu rasa bosan baca karya sendiri .Sedih betul.

Hoho , benda ni paling favourite lah nak cakap !!!!!!! 

Saya buat blog sebab pengaruh kawan ! Erm , jujur dan luhur bunyinya .Boleh bayangkan satu blog yang penuh dengan penulisan skema , jiwang karat lagi .First first buat blog template saya watermark .Background macam biasa , tak boleh lain dari pink :3 Header puak gambar koala .Ya Allah , koala ? 

Huhu nah , post pertama SAYA :D Siap komen post sendiri lagi , ohoho :3

Yang menanam rasa gedik nak buat blog nama dia Safiah :] Dia ajar saya buat shoutmix , letak javascript dalam blog dan edit blog :D

Tahun 2011 tahun paling tak aktif berblogging .Akhir tahun 2011 aktif balik .

Saya mendapati blogging ni macam diari online .Takdelah diari sangat .Bukan sahaja diari malah medium untuk menambah kenalan , menambah ilmu dan dapat hadiah ! Dapat hadiah tu sampingan v.v Berangan nak dapat hadiah :3

Itu sahaja saya nak cakap ^_^ Thanks Blog paly.my untuk anjurkan Segmen ini , senang nak blogwalking :)