Kita akan pakai kain kapan juga sayang....


Hey bloggies.Alhamdulillah kesihatan saya semakin baik.Tekak ok,selsema tak dah ,batuk pun tak teruk sangat walaupun saya tidur dengan air cond gak.Hehe.Nasib baik tak berapa sejuk kalau sejuk masih ok lagi kot.Hmm?Kalau nak tau saya taip post blog sebelum ni dalam wordpad.Internet bukan setakat disconnect.Tak jumpa abah punya unifi lagi.Pasrah je le.Bergantung to this.Thanks wordpad.:)

Oh ye,ada cerita hot.Emm,hot la sangat.Ok korang akan kata macam tu.Bagi yang alert dengan sekeliling tu korang mungkin kenal dengan Allayarham Izwan Pilus.Ha?Allayarham?Bagi yang tak tahu tu marilah kita luangkan masa untuk membaca al Fatihah sekejap.Untuk tenangkan roh dia di sana.Wallahualam.Sesungguhnya kita juga akan mati.Bersedialah dari sekarang.Internet memang internet.Ibadah,amal jangan lupa.Jangan sampai internet melalaikan.

Siapa Allayarham Izwan Pilus?Ala,penyanyi lagu,emm dah lupa la.And,aku rasa korang tahu kalau aku sebut Aril Af7.Kan kan?Ha,abang Aril lah adik kepada Allayarham.Kalau tak silap dia meninggal 23 Januari 2012.Dan hari ni 27 Januari.Jadi nak dekat seminggu pemergian dia lah kan.Dan walaupun aku tak alert dengan kontroversi artis segala bagai whatever ni.Aku tak pernah dengar pun gosip liar pasal Allayarham.Ok mungkin korang akan kata'Baik gila Allayarham ni.Confirm masuk Syurga'

Hello.Korang bukan Allah ok,nak tentukan mana setiap roh pergi.Tak semestinya orang yang baik masuk syurga.Mungkin orang jahat(bukan allayarham) ni sempat bertaubat kat rumahnya dan sehari selepas tu dia meninggal.Kita tak kenal hatinya.Kita cuma judge luaran dia je.Allah sahaja yang tahu amalan dia.Korang jangan la kata macam 'Confirm la dia ni masuk neraka sebab dia curi pensel aku'No.Itu dah menunjukkan korang tak terima takdir Allah S.W.T.

Aku tak kata aku orang baik.Sejujurnya aku pun pernah sakitkan hati orang.Aku pun pernah umpat orang.Astagfirullahalazim.Moga dosa aku diampunkan Allah .Amin.Sebenarnya kita pun tak sedar kita buat dosa.Sebab tu lah kita sentiasa bertaubat.Kita ni hamba yang lemah.Sentiasa mengucap Astagfirullahalazim.Moga dijauhkan dari membuat dosa.Moga sentiasa mengingati Allah.

Uhuk uhuk .Ni yang aku rasa macam nak hmmm.Batuk dan selsema masih melekat kat aku.Semoga Allah pulihkan kesakitan aku.Aku tahu sakit itu sedikit sebanyak membuang dosa.MasyaALLAH.Aku nak bertwitter lak.Hehe.Nak lepas tension.Fine .Lepas sekolah seminggu lepas tu cuti balik.Ei?Cikgu ,bagi je la cuti 3 minggu.Bagi homework extra pun takpe cikgu .Hehe.Biasa.Ok bye.

Ok so korang jadikan pemergian Allayarham sebagai pembakar semangat korang untuk bertaubat.Ye ye?Bukak la internet macam mana pun.Ingat Allah.:)

No comments: