Study?



Will I be like this someday?

Lama tak update blog.Dalam 2 minggu dah tak update.Ye la.Exam 2 minggu lagi.Kata orang kena la berkorban sikit.K aku faham dengan keadaan aku yang cepat bosan belajar jadi kena bukak lagu kat notebook.Replay lagu banyak kali.Tak weird ok.= =Paling banyak masuk bab Geo.Bab 6 dengan bab 1-6.Banyak kan?Form 1 punya aku dah lupa la sikit sikit.Jadi kenala study.

Mak aku ada cerita pasal mak lang aku yang belajar sampai cengkung muka.Hoho.Dengan cara tu bolehla aku slim cepat di samping result excellent*abaikanplease*.Sediakan stress and ...LOL.Im not going to  do it.

Pemenang Contest My Awesome Moments

Ok !Hati sure dah berdegup laju!Nak laju lagi tak????Nah!Jom scroll ke bawah!*and sorry lambat publish*
Pemilihan pemenang berdasarkan entri yang bermakna dan semestinya AWESOME.Hadiah mengikut urutan ok :) Pemenang pertama dan selanjutnya

Pemenang  Topup RM30 :


Pemenang Topup RM 10 :


Pemenang header by Nadratul Syazwana:




Pemenang header by Deyawanny


Pemenang Banner Animasi :

Doodle :


Edit blog ala blogskin:

http://dyanasajaa.blogspot.com/2012/02/testing.html

Pemenang topup:

1.Message CikAbbit
Nama:
Hadiah:
Dari contest mana:

2.Pemenang header Nadratul Syazwana
-klik link untuk ke facebooknya-
*buat macam yang dinyatakan di atas*

3.Pemenang header,banner,doodle,edit blogskin  Deyawanny
-klik link untuk ke facebook-
buat seperti yang dinyatakan
Nama:
Hadiah:
Dari contest mana:

SILA TUNTUT HADIAH SEBELUM 23 Februari 2012

Bagi sesiapa menang,tahniah tau!:) Yang tak menang,boleh cuba di contest lain

Habis sudah :)

Dengan ini,contest DITUTUP!Ulang sekali lagi.DITUTUPPPPPP!Thanks kepada contestants sebab sudi join.Hargai sangat sangat.Pemenang akan diberitahu kemudian.:) Tak pasti hari apa tapi lambat sikit ye!Hope sudi bersabar.

Contestants/VVIP :





















Contest My Awesome Moments by Mira dan Aisya(UPDATED!)

STICKY POST.ENTRI BARU ---->SKROL BAWAH


Assalamualaikum,saya buat contest ni dengan Mira.Hope ramai yang sudi join

Bismillahirahmanirrahim.....:)



1.Buat satu entri pasal contest ni.Tajuknya Contest My Awesome Moments .
2.Letak banner ni dan linkkan ke entri ni.
3.Cerita lah pasal pengalaman awesome korang.Lagi kreatif lagi banyak peluang nak menang.
4.Letak gambar lagi bagus.Tak nak letak pun tak apa.
5.Tag beberapa orang rakan.Tak nak tag pun tak apa.Cuma promote je la :) boleh?

Rules:

1.Follow blog Aisya dan Mira(wajib)
2.Follow blog sponsor dan like page sponsor*kalau ada* (wajib)

Hadiah :


3 header by Deyawanny (3 pemenang)  Page Deyawanny2 banner animasi by Deyawanny (2 pemenang) Page DeyawannyEdit blog ala ala Blogskin by Deyawanny/Page Deyawanny(1 pemenang)
Doodle by Deyawanny/Page Deyawanny(1 pemenang)
3 header by Nadratul Syazwana(3 pemenang)
Topup RM 30 by CikAbbit (1 pemenang)
Topup RM 10 by CikAbbit(2 pemenang)

Contest berjalan dari 4 Februari hingga 13 Februari.Selepas pukul 12,contest akan berakhir.
Pemenang akan diumumkan setelah tarikh tersebut.

But my knees were far to it


Pagi tadi aku tak tahu apa yang jadi.Scene dalam bilik KH.Aduh aduh.Sedang gelak gelak dengan cikgu Azman lah kan.Aku tak tahu sama ada kaki Sab atau kerusi depan aku tu yang buat aku jatuh.Bila ingat balik aku tergelak sendiri.LOL

Tiba tiba seluruh dunia macam berpusing.Mendaratla aku kat atas lantai tu.Tak sakit pun.Hurgh.Cikgu Azman pun terpaksa control gelak.Gelak la puas puas cikgu.= =

Sahira said : eh,jatuh ke?
 Mum: Kau jatuh macam orang Jepun sujud
Mai:Kau jatuh macam tikus!(komen yang paling kejam) 
Alya:Kau macam nak sembahyang je! 

 Dengar komen Mai je aku rasa macam nak heret kepala dia atas lantai*evil laugh and just joke(sebab nanti mai heret kepala aku :P)* .Aduhh,kau kata aku tak malu?Malu weh!= .= .Terasa macam nak jadi Sab walaupun dia gelak sangat dashyat dengan benda whacky yang dia pakai dalam mulut.Suara dia ..............*faints*

K lupakan je la benda tu.Lainla kalau aku jatuh terlentang dan menghadap siling bilik tu,mesti dilabel orang mati lak!

Esok saya sekolah la ,


Alhamdulillah,school being so kind to me.Math and BI tak pernah dibenci saya.:) Suka kira kira !BI?Errr,English tetap broken.Adehhhh.

Exam is chasing me.Tiba masanya dia akan paksa saya melekat di meja belajar.24:7.Alamak,takut kot.= = Rasa macam nak pengsan je.Tiap kali exam mesti aku rasa macam nak pengsan je.Hish.Pengsan betul betul kang.

Waktu exam aku takut KH je.Kotak hantu.= =

Follower Bertuah ialah............


Tahniah !:) Lepas ni nak buru 555 lak!Hehe,

Bila terjah je blog sys Yana ni,saya dengar lagu best ooo ...Sekali halakan cursor dekat header ,memang comel sangat!I want that loves too!*matapecah*


Mohon curi gambar akak,sorry!

Blog akak ni tak berat dan ringan je.Blog dia tak semak ,dan paling penting........CUTE!Macam tau tau je saya suka purple.

Takde alasan dah korang tak follow blog akak ni,:)

Aku sakit mental?????????????


Opsss,terlajak tarikh tutup sampai 13 Februari.Hadiah lagi banyak dari contestants .*faints*Oh ,kalau gitu.Saya rembat la topup tu.Gimme that topup!

Aku sakit mental?Ei,bukan la.Saya waras lagi.Cuma,kan dekat sekolah pagi tadi ada ceramah pasal penyakit sakit mental kan.Penceramah tu edarkan lah satu borang lah kan,bunyinya macam ni:

Anda selalu buat kerja macam lipas kudung (6) (5) (4) (3) (2) (1)

Bulatkan dekat nombor.Kalau dekat nombor 1 satu tu macam tak pernah buat langsung.2-5 kadang kadang.6 kerap sangat .Korang kena bulatkan pada nombor dan kira balik berdasarkan nombor yang korang bulat.Tambah lerrr.

And ...:

48 ke atas :Personaliti A
48 ke bawah:Personaliti B

Personaliti A cenderung kena penyakit mental.Sebab?Selalu terburu buru,tak boleh duduk diam.Yang B pun cenderung juga cuma individu dia relaks sikit.Macam abang aku.Dan diorang boleh beri stress kat orang lain.Macam abang aku.Huh?Conclusion dia A dengan B boleh kena penyakit tu.*bukankorangyangseramakupunturutseram*

Memang aku selalu stress pun.Emmm,tahun ni selalu ok.= =Dan abang aku yang selalu buat aku stress.Aku taula aku tak serajin dia.Tak perlu nak spy aku dan bagi laporan kat ibu.Pleasssseee bro.Focus for your PMR.Not me.Im not exist in your PMR question.*wavinghand*

Dan aku rasa exam akan masuk dalam mimpi aku.Mana mana je aku gi mesti teringat exam .Hish.Kau jangan pecut kat aku boleh tak?Aku 2 subjek kecundang .Grrr.Dahla tengah tak sihat ni boleh teringat exam.Cuba la ingat Girls Generation pergi USA ke.Sah tak boleh blah.K bye.Aku nak hilangkan demam orang takut exam jap.

Handphone rosak.

Sebenarnya aku nak beritahu parents aku pasal ni.But aku dah ada nighmare yang sangat nigmare bila :

Tunggu 8 A exam

Uhhhhh,sakit mata aku tengok abang dan adik aku belek belek handphone diorang yang berfungsi.Aku?Dahla warna pink.But nak hidupkan pun tak boleh.Walaupun dah caj lama.= = Need a new handphone.

Ramainya!

Hehe,pelik saya tau bila tengok entri contest,yang join 10 orang .Yang like entri contest sampai 84 orang.Dush.*faints*Kenapa 84 orang tu tak tambah dengan jumlah contestant je?Gerammmmmm gerammmm 

Yeay yeay,dah nak sekoolah esok :) Homework semua siap!

Weh,jealous weh.Hihi.Adik aku dapat phone cute sangat.Nak tukar handphone jugak!

Parents:Eh eh?Bagi 8 A dulu exam ni?Sekali I phone bagi!

Alamak,rasa macam undur masa sampai  tak dengar ayat tu!Nightmare ni ha.Oh tidak.

Eh tak boleh cenggini Aisya.Kena la jadi orang rajin.Kalau tak rajin tak boleh HOLIDAY.!InsyaALLAH.I can do it.Fighting!

10 orang pun 10 orang la.;)


It's been a long time saya tak tulis post,ni semua sebab meja belajar pikat hati saya .Dush.Ceh,bila study kena dengar music,kalau takde music saya curi handphone adik saya pastu pasang lerr apa apa pun.Tapi bab bab baca tu tak bukak music.

Ok kita ke contest kat atas tu.Kalau sudi join la,kalau tak sudi like je la.*suara pelik*.Tapi frustrate jugak sebab yang join sikit je.Thanks kepada yang join!Saya cukupkan sampai 10 hadiah dan korang rembat la sesuka hati!:) hehe tak lah.

Sejak Mr Blogger famous tu follow blog saya kan,tetiba malam tu followers bertambah 20 orang.= = Hebat betul penangan mr tu.Mr,unfollow balik pastu follow biar orang nampak muka Mr tu.:) *joke je le*

And kepada siapa yang ringan tangan nak follow tu thanks ye,nanti saya follow,jangan unfollow sudah ye .;)

Kalau boleh nak hadiah banyak sikit,biar ada kepuasan kat contestants.Dah banyak dah email hantar kat sponsor tapi diorang belum balas lagi.Tunggu setahun kot la ye = = Atau musim banjir customer.Just tunggu dan lihat.

Kata Kunci Strawberi(contest)


Serius saya nak kata tajuk contest memang cute sangat!Dahla saya suka pink!>.<



Dalam banyak banyak gambar saya pilih yang ni sebab gambar lain ada muka saya yang terlebih 'comel'.Scene ni dekat Bukit St Paul.Saya yang mana?Tu yang pakai baju purple.And jangan zoom gambar ni.Malu tau = = Im serius.

Ok back to the topic.Arahan contest kena cerita pasal percutian ni dengan syarat ada kata kunci STRAWBERI,HADIAH,KASIH SAYANG.

Ok nak fikir idea jap.Hmmm


Ok taip je la kot kot la keluar idea.

------->Sebelum sampai kat Melaka ,saya tertidur la sekejap.Perjalanan dalam errrrr(tak ingat la pulak.)4 jam.Tidur punya tidur tiba terbangun.Bila terbangun tu teringat makanan sedap.Lagi tak logik tapi boleh dianggap logiknya ialah  saya nak terfikir STRAWBERI!
------>Hari kedua tidur kat hotel .Pastu hari ketiga jalan jalan dengan family dekat dataran merdeka.Dataran Merdeka dah macam shopping complex lak.Besar lak tu.Melaka pun nak jadi macam KL dah.
------>Hari keempat balik rumah.Memang sekejap je balik rumah pun,tiba tiba jeles tengok abang asyik asyik tukar handphone dia.sikit sikit tukar.Mak kata kalau pelajaran meningkat mak nak bagi HADIAH handphone!
------>Sebenarnya teringin nak cuti lama lagi.Tapi parents suruh fokus dekat pelajaran.Parents saya risau pelajaran menurun.Saya faham sebab mana parents nak pelajaran anaknya macam menjunam kan?Itulah yang dinamakan KASIH SAYANG ibu bapa terhadap anaknya :)

ps://boleh saya kata kata kunci dia super duper comel?:P

Contest Teka & Menang by Miera and Nabila



Kena kira bintang.Mmmm jap jap.Focus focus.Oh tidak,dapat 59 pulak .= =Yang lain dapat 80 lebih.Sob sob.

Contest sweet sour friends by Wan Niahix & Nur Ayi'en


Klik banner comel tu kalau nak join ok :)

Nak cerita pasa sweet ke sour ye,ummm saya pilih SOUR.Biar masam orang membaca = =

Yang sournya bermula di sini:
Harap-harap menang la jugak contest ni.Kalau post saya ni kreatif la.Jap jap nak baca balik.Emmm,= =
Eh jap jap nak letak gambar kawan yang menemani saya bila bercakap banyak,hehe


 Eh eh bukan yang tengah tu.Yang tengah tu Dyana,yang kiri tu plak Adibah,yang sebelah kanan Dyana tu baru Syairah.Tiga tiga ada blog kan?Diorang baru dalam blog jadi korang boleh la follow diorang.Diorang memang rajin follow balik.

:)


Suatu hari waktu angin tak bertiup langsung saya dan sorang kawan saya ni Syairah.Kitorang balik la kan dari sekolah .Siap bersembang dan berlenggang lagi.Tengah duk sembang dan bergosip tak tentu hala ,tiba tiba..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................tersilap langkah la pulak.Longkang kat sebelah kan,apalagi tercelup la kain aku yang cool tu dalam longkang,nasib baik air sikit .Kalau banjir longkang tu banjir jugak la aku :)
Moral:Waktu berjalan jangan ingat nak cakap ja  *tunduk*

Contoh Post Contest Awesome moment

Saya join contest awesome moment by Aisya dan Mira .Yeay!Hope menang.Sebab selama ni tak pernah menang!



Cantik tau banner diorang.Kita kena bodek penganjur.Nanti cepat menang.Ye kan?

Hmm awesome moment yang saya nak cerita ialah,saya jumpa aaron aziz kat Alamanda waktu 10 tahun.
Ni gambar saya waktu bergambar dengan aaron aziz



K bye!-CONTOH SEMATA MATA-

Contest saya akan dibuat beberapa jam sahaja lagi :')

Mood Tak Baik.Sebab..

Peek A Boo!

Ahli geng fiqra yang  lain dah buat  contest.Aku je yang tak buat lagi.Grrrrr.Nak buat contest apa ye?Ok jangan gelabah.Tapi rasa janggal lak buat kat blog ni 0.0 *mataberair*Tercemar identiti blog personal ni dengan contest.Eh,kenapa aku tak fikir awal awal ye?Kenapa aku tak guna blog novel aku tuh?Lupa lak.But sebelum guna,aku nak delete semua bab.Dari bab 1 sampai bab mana tah.Semua macam pffft.

Sponsor tak jumpa jumpa.Ok,relax Aisya.Tak payah tarik nafas panjang panjang.Diam membisu je.*erk?*

Aku tak tahu la apa yang parents aku sibuk sangat.Sure sibuk dengan PIBG tuh.Nampak sangat aku akan KESEORANGAN di rumah.Yang temankan aku macam biasa lerr,internet.Hoot.Tapi pagi ni gempak sangat dekat followers aku.Aku tak tau la tiba tiba suasana blog aku tetiba jadi merah menyala macam empunya tuan blog yang follow blog aku tu.Maksud aku blog kepada tuannya.Herrr= =.Sparkling gitu.Terima kasih Mr Ben Ashaari sebab follow blog banyak merapu ni.Sakit jantung tengok nama kat followers.hihi.

Ok,tutup topic.Nanti tak fasal fasal aku tulis penuh pasal ni .Dah masuk 3 minggu aku selsema ni.Batuk kurang la.Selsema paling tak tertahan.= = Seramnya.*tibatibaseramsejuk*

K.Jangan Anggap Aku Sombong Dah.


Weh,aku nak cakap ngan kau.Ye kau.Bukan dia.Aku rasa tak tenang jap.Jadi blog ni lah tempat aku.Love you blog.:')

Hmm,aku nak bagi dia nickname jap.Takyah bagi nickname la.Malas nak fikir .Emm.

Aku ingat lagi la.Ada satu insiden ni.Biasala,dia kan sporting.Dia tegur la aku.Nak jadikan aku joke kat friends dia kan.And sebab sebab tertentu aku terpaksa bereaksi camne tah.And sejak hari tu ,setiap kali jumpa dia dia macam *palingkan muka*cam tak nak jumpa aku.Sebab tu je la kan.JE.A boy.Not gegirl.Noted.

K,lupakan je la.Dia takde makna dalam hidup aku dah.Aku tak suka sape sape dah.Focus kat study.PMR tahun depan.Hmmm,kalau PMR nanti kan,I mean tahun depan ,aku tak nak la berblogkin bagai ni.Buat simple template 1 column.Kan sweet.Sangat tomey.Ceh.Pfft.Dan aku serta merta sangat jarang berblog,facebook,twitter,dan setiap kali exam 2 minggu sebelum mungkin aku tak akan online langsung.

OMG.Terkejut ek?Mungkin tahun ni aku nak puasa setiap kali periksa.Tak guna internet dan melekat macam gam gajah dekat meja belajar.Ye la,selalunya homework aku dengan notebook.Buat ulangkaji pun dengan notebook.Dengar lagu.Weirdo.Tak.Saya bukan weirdo.= = Eh?

Pagi tadi best woo.Homework takde.Waktu PI je belajar.Hehe.Pastu dalam library main quiz dengan Sahira ,Athirah ,Husna,dan geng geng lain.Satu soalan je aku boleh jawab.Yang lain macam pfft.Tahu tak soalan apa ?Pencipta liquid paper,desert terpanas ,and banyak lagi la.Having fun.:) Thanks guys.

K.Video ni awesome.Dari orang yang awesome.Tak perlu la aku nak cerita.Korang kenal punya la.Setiap hari mention diorang kat twitter.Laju gila Timeline aku.Haha.Joke.Actually aku pernah mention diorang gak.Pfft.Mengaku gak.

Petang tadi tengok Running Man.Cute GG and guys.LELAKI PENGUASA.Haha.=)And my mum masak nasi pattaya!Sedap sangat!

Contest Saya Kaki Drama by ika & Mazri Contest Saya Kaki Drama by ika & Mazri

Another one contest.:')


Klik banner kalau nak join

Drama Antarabangsa:Running Man *siapa ada astro dan oneHD mesti tahu*



Satu komen tentang cerita ni:Sangat kelakar dan lagi awesome nya satu keluarga saya suka!setiap jumaat kul 6.30 ada!Hee.serius best!

Cerita tempatan:


Komen:Cerita ni best sangat!*best ,tu je nak cakap*Cerita dia pasal budak zaman sekolah.Dia ada pengajaran yang terselit kat setiap episod.Oppsss,cerita ni dah lama dah.But I still like it!

Ok.penat dah taip.Lepas ni saya lak kena buat contest.Partner saya!Sebagai ahli geng fiqra ni sebahagian aktiviti 10 kitorang.Maybe malam ni kot.Dirasmikan.Chow!

Contest Aku dan Quote : Sahabat Vs Cinta


Klik untuk join k.Penganjur suruh pilih antara SAHABAT dan CINTA.

K saya pilih CINTA.*ehemehem*

Love is like a piano,the piano is you ,your love is the one who plays it.True love is when the piano plays a soft love song.
Ehem.Quote tu saya tak curi mana mana ok.My own idea.*ceh*Tahula broken english.Shut up.= =

Ok saya pilih this quote sebab  saya ada pengalaman suka kat orang ni.Memang ada pengalaman pun.Kau takde?Tak logik.*pfft*

K,bagi yang ada pengalaman tersuka kat orang ni.First,nak jatuh cinta kat orang senang kan?Sedetik lebih.and and korang rasa  macam indah sangat perasaan tuh.sejak hari tu korang rasa macam "dua hati menjadi satu"and korang lagi bersemangat dalam apa jua hal.Tak kisahla kalau dia lompat rabbit ke pakai baju koyak ke,bagi korang dia memang AWESOME.kan kan kan?:')That's it.Sebab tu lah saya pilih quote ni.

Untuk siapa quote ni ditujukan?Ala,takleh bagitau la!:P.sorry!

K ni saja letak.

 Hehe,ni lah gambar tu!Sweet kan.Pfft.

Apa pandangan saya pasal Cinta Sejati?Pulak dah *faints*

Bagi saya cinta sejati ni adalah cinta yang membawa kita ke akhirat.Kebahagiaan yang sebenar benarnya cuma ada pada cinta sejati.CINTA SEJATI.Not COUPLE SEJATI.

Eh jap jap.Nak tag Dia  .K bye!Nak buat entri contest lain lak.

Rasa macam tak nak pergi sekolah esok.K.


Tadi adalah aku kacau sorang akak ni kat twitter.K.Dia kata WHO ARE YOU?K.aku terus tak reply pas tuh.Penat balik sekolah.Hari Khamis hari aku paling tak suka sebab beg paling banyak.Grrr.Health problem?
Ermmm,ok la gak.Lemah badan ada lagi.Rasa macam nak tidur je.Yeay.Esok last skola buat minggu ni.And I need rest and rest.= = K bye.

Entri sebelum tidur.


Sekarang pukul 11.26 kat dekstop aku.And aku tengah taip laju laju.Abang aku ngan adik aku tengah rancak bergosip pasal running man.K,fine.saya pun minat.Tak sabar gila nak tengok.Yeay yeay.Taeyeon and Haha.Haha!Aku nak stay lagi sejam .K fine.sape suruh tidur petang tadi.Itupun sebab faktor tak sihat.

Ish,abang aku tutup lampu lak.K,bye.Tidur awal.ZZZZZZZZZZZzzz

Semua siap!/Mimpi kiamat


Yeay yeay.Give me high 5!Baru je habis buat homework Math.Tengah tunggu keputusan contest .Menang ke tak.Harap harap menang la gak walaupun kemungkinan senipis kertas je!And,saya tukar code lagi!K,fine.Saya tukar ke warna purple lak.Tak nak pink je,nanti dilable bimbo.Err,yeke?Oh,forgot something.Bimbo is ermm macam mana eh nak terangkan .Senang je.Korang search Paris Hilton.Kira berapa banyak barang dia warna pink.That's bimbo.Eh,nak kira gak ke?LOL

Ha,cuba tengok affies saya,banyak link kan?Kalau nak exchange taip la kat cbox tu.

Hmm,teringat insiden tempoh hari.Err,you know.Bukan nak bangga ok.But I don't like sangat mencarut sini mencarut sana.One day adalah classmate laki laki kelas aku main bola kertas la kan.Terbaling atas kepala aku.Tepat tepat.The awkward moment nya kan...

BODOH!
Adehh,tak sengaja ok.Really tak sengaja.Apa ekk anggapan kawan kawan perempuan aku kat aku .Adakah diorang akan pulau aku or umpat?K,fine.Classmate gegirl aku baik baik.Takde yang cruel macam mak tiri snow white.Alhamdulillah.Syukur.Dalam pukul 3 pagi kan aku mimpi 3 benda  iaitu:

1.Jumpa dengan Jodoh(paling tak boleh blah)
2.HARI KIAMAT3.Menyelam dalam air laut yang sejuk.
Ok bagi korang "hek eleh mimpi je pun".But aku dah siasat mimpi aku.Aku dengar hadis hadis nabi pasal mimpi aku ni dari Ustaz Kazim Elias.And kemungkinan mimpi aku benar.

Adalah aku search kat google "TAFSIR MIMPI MENURUT ISLAM".And...

Mimpi menyelam dalam air yang sejuk-murah rezeki
Hari kiamat-dijauhkan dari bala bencana

I don't know la betul or not.Aku pun tak percaya 100%.Wallahualam.Kita manusia yang lemah.

Aku cerita la mimpi aku kat mak aku la kan.Mimpi kiamat ni dah kali ke 2 dah aku dapat.Masya ALLAH.Mak aku pesan suruh aku jaga ibadat aku.Sembahyang jangan tinggal.InsyaALLAH.