Contest Surat "Dear Government of Malaysia..." (versi BI dan BM)


Whoaa,cantiknya banner.Lagi cantik banner tu di sini.Haha :3 Joke .Saya join contest ni k.Hope menang and saya cuma nak ingatkan saya punya ayat memang tak boleh blah.So here it goes ,

"Dear Goverment Of Malaysia,

Remove films that are inapropriate for kids please.Poor them.Every 'that' scene their eyes seems to popped over .Whoooooooo

"Omg omg that's so ........"

5 months later :


K.That's not good for their education though.

Invent the best way of studies for students .That not easily make them bored with the thick textbooks!

I love to learn!

Please remove cigarettes,and drugs, and drugs user and ANYTHING related to DRUGS and CIGARETTES!Just put the cigarette in their(user) mouth and let them chew it untill death.Sure they like it much.Many cruel disease are from cigarettes.Huh.

A robot for people

Please invent a robot especially for lazy people.If they forgot to do something important or basics thingy then the robot will kick their ass or slap it.That's also the best way for people who thinks their laptop is their best friend =,=

Best security for houses 

a) way better than CCTV.
b) way better than than the concrete gate
c) way better than than thick and glass windows
d)way stronger guard 

Smarter school uniform for students



Girl-Im wearing an apron! Let's cook with the books!
Boy-..............

a) way better and smarter and comfort 

Make a speech for parents to make they know that their kids :

Comparing me to others make me feel useless
Go back to home at midnight does'nt mean Im taking something harmful =,=
My friends never bring bad influence to me
School is hard and Im trying to do my best

A wider road to prevent traffic jam =,=


Emm,wider?


ps://emm,cenggitu la post content.I know tak bagus sangat sebab dia umum.heheh.k.Dah tepati syarat syarat dah :)

Pure Bloggers.com



Hey readers,just want to share about this site.I know from your first view is it looks complicating .But for me it is  good for you to find new friends among bloggers/blog readers etc.I just waste  my time commenting,make status .Ehem :3 .Joking.

And I've blogwalking many blogs that are not my language  such as portugese.Thanks google translates.You help a lot :) Yeah!You will exploring many stories of course and sometimes you learn something new.Just go this site and ---> update all your posts!

ps://Site Admin,sorry if my languange was bad,Im not very good on it.


Hot news.

1.Ok ,sungguh bertuah siapa yang pergi KL semalam.Bertuah la .Bertuah la dapat jumpa diorang.I can feel the awesomeness of SNSD.Huhu :( I just want to meet Sooyoung v.v




Sooyoung -Terima kasih malaysia SO CUTE!
Seo -Selamat malam SO CUTE!
Others--->*starting to faint*


Ni bukan hantu yang menjerit,manusia ok.And sorry kalau speaker lappy sakit.Huhu :')

2. Encik Mimpi.

Update la dengan cover cover Encik Mimpi.Terbaik la!Hilang sedih tak boleh jumpa SNSD!


Part last gua tak boleh nak tahan dah.Hahah!

3.Sebar picture ni.


Ha.Nampak tu?Actually aku pun suka lagu ni.Cuma tak hafal lirik dia.Dah check lirik Bruno yang lain.Takde takde.Fuhhh.

4. Hebah dan menang!

Verified this is not ads/churp churp link.Lebih kurang macam churp churp but hadiah dia lumayan !


K.dah klik an?Just sign up dan hebahkan link tu.Nak tengok hadiah gi sini http://suka.pts.com.my/ Puas hati dah?

Bye bye.Lots of love :) 

All The Time You Are By My Side



Heyya.Lama tak update blog.Sambil layan lagu swiftie and skodeng  referring sites.Woo,terkejut bebenor.Unpredictable langsung =,= Klik untuk besarkan.

Referring Site -> NOW


Gambar apa aku tak tahu =,=

Referring Site -> Day





Merah-Link aunty gua.Aunty,please don't read this bunch or crap,ok? 0.0
Hijau-gambar piano lagi 
Kuning-Sweetie who use my skin.Thank you so much!;)

Referring Site-Week



Purple-Acc Blogskin
Coklat-Preview Falling To Pieces
Turquiose-Piano lagi =,=
Biru tua-Site apa ni?Baru je sign up tadi.Peace.

Referring Site -> Month




LOL.No comment.They just popped out.

Referring Site -> All the time




Pink-Link blog lama.How?
Orange-Blog Qihah
Chocolate-Blog Aunty lagi ~

Aku tak caya pun dengan semua result ni.=,= K bye.

Cepatla tukar url



Nak tukar url la cepat cepat.But nanti,argh.Bulan april la nanti.Sebenarnya aku rasa bukan aku sorang je yang teringatkan cerita Junko Furuta tu ha.Senang je .Korang search Pembunuhan paling kejam di Jepun.Aku tak sanggup nak baca sampai habis.Tapi terhabis gak.

Siap tengok video dokumentari dia kat sekolah waktu ICTL .Ramai la yang tengok sekali .Korang,korang tak boleh tidur macam aku lepas baca.Believe me.Tapi baca la jugak ye.

Ahaha.Cuba tengok gambar ni

Now playing - You by Nur Jannah Allia.


OMG.

Korang kenal tak Jannah Alia.Ala,lagu ni .Klik play please.



Ha.Tau kan.Tau kan?Dia lah penyanyi lagu tu.Terdengar kat blog pastu search kat youtube pastu meleret kat facebook.Ngeh ngeh.

Verified 100% that is her real facebook.Dia selalu update status and....I wish I can meet her someday.Kak Janah,thanks for the warmest replies.:) 

There's a good and bad.


I wish this is my room :)

 Damn blog.Asal aku nak tulis je kau menghilang.Grr.Ok .By the way hari ni aku gembira dan aku sedih.Semua sebab result exam.2 A baru .B dah tentu banyak.Yang B tu BM and BI.I mean,what?Boleh lak bahasa utama dapat B?Menurun gila ah.Ada yang menaik.Ada yang menurun.Kalau buat graf memang tak stabil.

Aku seram menunggu result and ujian semester lak.Im scared =.=


Thanks for the moments ,Sabrina :)


Semalam pergi party birthday Sab.I have so much fun.Dan....=.= aku baru je tengok gambar gambar aku masa kat sana.Thanks to Athirah sebab tag :) Ada gambar mata terpejam,dan sebagainya. v.v  Bila ah gambar aku nak secantik orang lain.Tell me blog! Tell me! * pandang screen lama lama mata tak berkelip*

Aku sampai dalam pukul 4 petang.Ingatkan sampai pukul 3.Salah target .Aku nampak Alya dulu.Dari jauh nampak sangat tak kenal aku.Aku  know  how my pahmina looks like in my photo.Aaaaaa.Pastu tunggu lagi beberapa minit baru nampak Mum.Aku bawa 2 orang adik aku.Dua dua kuat makan tapi macam amalkan diet tak terancang kat situ.Guys,it's not about the lucky draw =.=

Ok.Straight to the point.

-Semeja dengan classmates .
-Ada dapat I pad
-Ada dapat set mainan mahal.
-Ada fabulous cats.

Ni satu lagi.Aku minat Zizie sejak dia Af lagi.=.= But .....KENAPA AKU TAK BERGAMBAR DENGAN DIA?

Sab was really rock and cute in the outfit.And she have the great voice.
Nak ambil gambar dia dari fb tapi aku deactivated.*regretful*

-SAHIRA PULANG DENGAn I PAD


Ok dia memang bertuah.Tipu kalau aku tak suka I pad.Aisyah,sabar .This is her day.

Kitou Aya,thank you.

Weyh ,kenapa kau emotional sangat Aisyah?Takde apa apa.I just finished One liter Of Tears Special Episode.Which I don't have time to watch the special episode at hostel.Kali ni tengok sorang sorang.Tajuk dia memang 'sastera' sangat? Don't judge a drama by it's title.Memang sedih sangat cerita dia.Lakonan gempak Erika Sawajiri,Ryo Nishikido.Manusia Jepun yang buat saya menangis.They confess the characters so so so well.

Actually,drama One  Liter Of Tears is more touching than the movie.Dalam movie dia ada beberapa sebab yang saya tak suka.Ok ok.Where are we now?Drama.It's a tribute of true story of Kitou Aya.Dia meninggal sebab penyakit Spinocerebellar degeneration disease.Sah salah eja tu.Don't take it too serious.I've searched about this disease at wikipedia.Wo.*Rajinnya aku*Memang takde penawar.Punca penyakit memang misteri.Dr Mizuno dalam drama kata penyakit tu 'cruel' gila.

Ok.Kitou Aya mengalami simptom penyakit tu since 15.Simpton awal dia susah untuk jangka jarak sesuatu benda la.Kalau dah tak dapat jangka jarak benda dekat tu camne nak capai?Dan susah nak angkat benda berat.Susah nak jalan.Susah nak berdiri.Susah nak makan.Bedridden.Akhirnya kena bergantung kepada kerusi roda.Penyakit ni akan meragut semua yang penting .Cakap pesakit spinal cord pun susah nak faham.Senang tercekik.Kalau selsema senang kena pheunomia.Jangan tanya.Aku tak tahu tu menatang.

Kitou Aya ada tulis banyak phrases dalam diarinya.Perkembangan penyakit,kesedihan dia semua dia luahkan dalam diari.Aya memang tabah gila.Diari diari dia dibukukan dan untung 18,000 pada 2000 berapa tah =.= Tapi rasanya tahun ni ada jual lagi,Kitou meninggal umur 25 1980an.Lama kan?

Whether it's hard ,I have to live on -Aya-san-

Dalam drama dia ada tambah sikit.Contohnya Aya ada boyfriend,crush.Dalam movie semau related to the story.Ah.Search je la kat youtube.Semua ada 11 episode.

Erika as Ikeuchi Aya in One Liter Of Tears.


Real Kitou Aya.




Aku suka lagu ni gila gila ah.sedih.


Sebab -sebab aku tak suka movie dia :

-pelakon utama dia senior aya dalam one liter of tears =.=
-tak mantap
-banyak sangat cut dia.
-terlalu skip to the point

Siapa yang baca ni tanpa tengok movie/drama memanggggggggggggg .

Problem tukar url?

Heyya.Tadi happy sangat sebab ada orang minta sponsor.=.= LOL.But,twice in a life la kan.TWICE!Maknanya sikit.

Sebenarnya bila baca url blog memang muak la pulak.'alonerandacutegurl'? K.Mesti ramai bash ni.Actually sebelum ni url dia 'syact1998' memang skema nak mampus.Tukar tukar url nak fed up gila dah tergedik .Once upon a time ada sorang kawan ni stares at my url and say 'alonerrrrrandacutegurl????' cam pelik je.Pastu pandang muka aku.Nak judge arr tu.Pastu pandang pelik lagi.Jangan bash aku k.Aku mengaku aku tak comel.Tengok tu,kau dah puas hati ~

Tadi cari jalan nak tukar url.Dah ada url cantik dah 'aisyasimpson' Uhuk.So tadi tetiba ada jalan nak pindahkan post post blog lama ke blog baru.Wanna try?


Nampak arrow tu klik kat mana?


Klik delete blog.JAP!Bukan nak delete betul betul ni!.Kan lepas tu ada error kan?Click Export blog.


Klik dowload blog.Safe code code blog tu dalam fail.I mean,'file'Jangan risau.Posts ngan comments dia simpan sekali.Design blog takla.




And then pergi balik dekat settings.Kali ni klik import blog.Click choose a file,tulis balik word verification tuh,tick 'Automatically published all imported posts' .And you're done!

Ps://proses import blog memang lama sikit .Bergantung pada jumlah post.

What's on your mind?

ps://freebies blogskin sila older post.Thank you.

Yeay.Dah lama tak mengarut kat sini.Blog kedua pun tak terusik.Ni yang rasa nak delete blog sec.=.=

Actually this kind of game bloggers dah biasa main.

A-http://alonerandacutegurl.blogspot.com *myblog!*
B-http://blogserius.blogspot.com*best!*
C-http://cartoonetworkasia.com *game!*
D-http://dyanasajaa.blogspot.com
E-http://e-cookinggames.com
F-http://farah.blogspot.com
G-http://gajah.blogspot.com
H-http://heyimfarah.blogspot.com
I-http://iyanih.blogspot.com
J-no answer
K-no answer
L-http://lovatics.blogspot.com
M-no answer
N-no answer
O-no answer
P-http://pelempang.blogspot.com
Q-no answer
R-http://rararoxysupra.blogspot.com
S-http://storysayeawakmereka.blogspot.com
T-no answer
U-no answer
V-no answer
W-no answer
X-no answer
Y-no answer
Z.no answer

Yeay.Berderet no answer.That's means saya tengah bosan ni.Haha~Semalam kepada semalam,ada pergi I city jumpa mak saudara etc.Jumpa cousins.As I expected ada scene peluk pelukan and nangis.Erm,biasa arr tu.Cuba korang duk jauh beribu batu dari parents korang.Nak tak? 'NAK!' Eh?Ada jugak yang nak.

By the way,suka gila dengan layout blog baru.Kalau buruk jangan kutuk k.Aha~ Kbye.

Again and again? -Freebies blogskin-

Hai!Saya tukar layout lagiNgeee ~ I know it's so bored to look at.Butt....saya nak jawab soalan soalan ni dulu k.Probably soalan ni  ditujukan pada semua bloggers.Ada terjumpa kat blog mana tah.

Buat apa disable right click.Kau ingat kau tu famous sangat ke?

My answer : Tah.Menyemak je window tu.Aku tekan je keluar.Disable la.
Another answer:Kot kot la aku ada hater ke.Boleh je dia right click gambar aku pastu edit pastu post kat blog dia >.<

Saya simpan banyak layout blog lama lama.Sape yang nak tu boleh la comment.And I don't expect any comments here.=.= Definitely.


Yang ni lak.Layout dulu dulu.

Hodoh.


Erk.Yang tu jela layout yang saya simpan.Kbye.

BEFORE:


AFTER:


Comment about this changes is allowed =) *baiknyaakuharini*

Is this really my blog? 0.0



Anda tertipu dengan tajuk sorry.Exit kalau nak.v.v Lama betul aku tak update blog.2 weeks bagi aku cam 2 hari je.Yup .2 hari.Dalam 2 minggu gak aku ada exam ngan RESULT EXAM.Imagine saya dah terketar ketar friends berebut macam dalam pilihan raya cari kertas exam diorang.Husna ngan Khayran dah tersengih sengih gembira dah.Hmmm memang ramai yang dapat A sejarah.Alhamdulillah.Aku pun dapat A gak.hehe.Not bad.Waiting for habis cuti sekolah yang seminggu ni and ambil result lain.Grrr.

Ni yang aku benci ni.Asal nak update mesti takde idea.Mohon maaf ok?Does anyone is reading?

2 days more!



Yeay,sekian lama tak update sebab Mr Exam tetiba ter-update balik.Err,yeke terupdate?Ok la,tipu.2 Days More?Menatang apa tu?-->Saya tak habis exam lagi.2 hari lagi nak habis.Hari ni exam Sejarah,BM,ngan Math.Alhamdulillah,boleh jawab.:) Mak tanya la tadi.So aku diam je.Tunggu result dulu.Look and see v.v Kalau aku bijak dan genius iaitu dpat 8 A akan dapat satu vacation(hmmph,vacation la sangat) ke ______. Rahsia boleh?Aku sedar la gak IQ aku cemana v.v . 3 tahun tak bercuti.Tahun depan aku PMR,no holiday.Pastu adik aku lak UPSR.Jyeah......................Ibarat duduk dalam istana tapi tak boleh terbang dalam burung .( Welcome to nonsense section!)

Hmm,dah lepas pukul 5.00.Going 6 pm.Maisarah dah pergi Sabah-bah dia tu.Yang geng dia tu ikut la sekali.Hikhik :)  Tak sempat nak say goodbye.Mai,if you noticing this,sure kau dah balik dekat Putrajaya =.= The fact that I already know v.v