Problem tukar url?

Heyya.Tadi happy sangat sebab ada orang minta sponsor.=.= LOL.But,twice in a life la kan.TWICE!Maknanya sikit.

Sebenarnya bila baca url blog memang muak la pulak.'alonerandacutegurl'? K.Mesti ramai bash ni.Actually sebelum ni url dia 'syact1998' memang skema nak mampus.Tukar tukar url nak fed up gila dah tergedik .Once upon a time ada sorang kawan ni stares at my url and say 'alonerrrrrandacutegurl????' cam pelik je.Pastu pandang muka aku.Nak judge arr tu.Pastu pandang pelik lagi.Jangan bash aku k.Aku mengaku aku tak comel.Tengok tu,kau dah puas hati ~

Tadi cari jalan nak tukar url.Dah ada url cantik dah 'aisyasimpson' Uhuk.So tadi tetiba ada jalan nak pindahkan post post blog lama ke blog baru.Wanna try?


Nampak arrow tu klik kat mana?


Klik delete blog.JAP!Bukan nak delete betul betul ni!.Kan lepas tu ada error kan?Click Export blog.


Klik dowload blog.Safe code code blog tu dalam fail.I mean,'file'Jangan risau.Posts ngan comments dia simpan sekali.Design blog takla.




And then pergi balik dekat settings.Kali ni klik import blog.Click choose a file,tulis balik word verification tuh,tick 'Automatically published all imported posts' .And you're done!

Ps://proses import blog memang lama sikit .Bergantung pada jumlah post.

2 comments:

Kuchiki EnnaMoon said...

woah, nice info. comey blog nih :D

Siti Nur Aisyah said...

Awak,thank you! ;)Blog awak pun comel!