Abah :) happy father's day.


Meh kita layan boring masterpiece ni :) *bow*

Who is it ? 
Suitcase,handsome,strong.
He's a father.
My father.

Who is it ? 
Always buy me some food,
sometimes not enough food to serve himself because of his children,
He's a father.
My father.

Who is it ? 
Mum's friend,
Mum's bestfriend,
Best husband,
He's a father,
My father.

Abah , thanks for everything. It's not enough to state what have you done for me :) So many.Too much love and gift that I can't pay it back . Happy father's day abah.  Of course I love you so much.

Kem and crush

Hari ni.Berlangsung macam biasa.Kali ni menaip sebelah cousin dari Langkawi.Siapa nama dia tah :P Eh,Nazifa :) and more babe . They don't know that they made my day.Kebetulan hari ni balik dari Program Integrasi atau orang panggil kem kat Melaka.3 hari 2 malam.Superb.

1st day :

Ikan keli.First time makan bertempat di SMK Derma meja asrama.Sedap mehh -___- I thought it's just walking along 'sawah padi' .Rupanya ada aktiviti menangkap ikan keli dimana im out of that .Membasuh ikan,kelar apa yang patut.Pengalaman baru mae.Awesomeee

First thought about ikan keli is GELI. Nak pegang tak jadi. Nak basuh sungguh berhati hati. Fikir satu dua tiga kali akhirnya terpikat dengan ikan keli.Fun la gak.So jellylike.Nak handle ikan keli waktu dia melompat lompat manja dalam baldi waktu aku tengah 'mandikan' dia is not cool.Terjerit jugak.Lagi bestnya aku telah buat cikgu pun menjerit :)

2nd day :

Most tiring day of MY LIFE.12 places in a day .Comment ? Awesomeeeee .Kebanyakan muzium .Funny moment ramai yang sanggup masuk muzium 5 minit je sebab tak nak lepaskan waktu dating ngan menara taming sari.And yet , we did . Tak ingat berapa meter dari udara . Malacca , you look gorgeous 0.0 Gorgeous ? Pun bolee.

3rd day :

Finally Im here , home.



Pasal crush on someone ni ha yang buat aku gila.Yes, aku ada crush.Yes, aku crushing on him since 12.Now im fourteen :) Spontan gila aku panggil dia landak dan porcuhuman (porcupine + human )  . Satu , siapa mintak minat pada seseorang . Perasaan tu semulajadi. Natural phenomenon (la sangat )

Aina tanya kenapa tak bagitau je.Senang je .Jatuh standard -___- Heheh.

Aku ada masalah besar dengan crush aku. Selalu teringatkan dia.Ohh , kita masuk dalam bab jiwang.Sebenarnya aku pun tak hingin nak romantik di sini but yeah takde tempat nak luah , even this will not working.Definitely NOOOO. Satu , kenapa aku selalu jumpa ngan dia ? Kekadang aku pun jemu ternampak dia setiap masa. Dalam kem , dia boleh lak barisan sebelah aku , ter-jalan belakang aku , sebelah . Kat kantin mesti belakang atau depan . Jujur , aku dah jemu lak dah -___- Pandang here , nampak landak.Kiri kanan atas bawah mesti ada dia.

Meant together ? No no no. Aku tak minta langsung untuk ber-meant together dengan crush. Kalaulah ditakdirkan sampai form5 aku minat dia lagi .... ermm aku nak pindah sekolah 0.0 CEH. Cukuplah minat dia dari jauh.Lagi untung kalau dia tak kenal aku atau tak perasan kehadiran aku.I like that :)

Crushing on someone.Is.Amazing.Awesomeeeeeee

Big Bang on Running Man !

Hari ni kan , ada bigbang episodes back to back.Dalam Strong Heart ada , tapi yang jadi tumpuan Running Man.Kali pertama aku tengok biasa biasa je.Kali kedua aku mula rasa best gila -_______-  Hoho.

Running man ? Tak asing lagi nama ni.Pot pet sini sana sebab Running Man.Lelaki zirafah.Lelaki penguasa.Ace.Kwang-vatar.Kelakar gila ah Running Man !


From left : Daesung,T.O.P , Seungri , GD , Jaesuk,Jong kook , Seok Jin,Ji hyo,Gary,Kwang soo ,Haha.

Permainan pertama Running Man memang 'belasah' habis Big Bang . Katanya ahli Big Bang paling agresif , Seungri sebab laju macam roket je cabut tag nama.Paling tak boleh duduk diam Taeyang -____-

Haha memang minat GD .Haha memang tak sanggup nak cabut tag nama GD waktu tu sebab sebab yang jelas.Dia fanboy GD ! 


Mesti takde yang faham apa yang aku tulis -__- .






Ok nak sambung projek rahsia jap :)






Lanjutkan cuti lagi?



Heyy,I like this picture.So cute :3 Dan takde kena mengena ngan title.Believe me,waktu ni title blog still kosong tak berisi.Macam err macam.Whatever -.-......................WHAT ? 

Im really happy after delete my cbox account. Takde lagi orang tulis TUAN TANAH,PUAN TANAH,CIK TANAH at my cbox ! Dah ingatkan banyak kali dah but still guna.Rasanya patut delete cbox tu awal awal takla rasa marah camni.

Plus,suka sangat main dengan hover blockquote , the way it melengkung -_____________- YEAH. Idea saya macam setiap hari ,selalu pupus.Surat rasmi pun belum siap lagi . Idea idea , can I just get you even for once?OR TWICE ? THAT SOUNDS BETTER. Twitter and facebook , saya bukak setiap hari macam bukak kertas kosong dan cuba baca apa yang tersirat.That's genius.You found nothing.

Adik beradik gua lak tengah decide nak tengok movie apa yang best kat youtube.Nak lepas boring konon.Lagipun,siapa yang nak back to school balik ? Kebanyakan still nak luruskan tulang temulang di katil.Tidur melebihi batasan.Best friend with selimut , and absolutely FB and TWITTER :) Terasa dengan apa yang saya tulis.Yeah.

Sometimes rasa macam nak delete blog and start a new one.Macam ada yang buruk sangat kat blog ni -.- Tak tahu what makes me feel boring with my blog.Imagine every second I scrolled till the cute picture to gain ideas.You know what I meannnnnn .


ps://Play the video and I hope it would help!

Rasa macam nak delete blog.

No picture.Iyolah.Bosan takde picture.Takde yang sesuai .Kalau ada pun,tak camne tah.Tak matching?

All the memories,all the pains,everything that I have started in my blog.I want to delete it.To start a new blog , new me.New stories.Just ........... IM BORED WITH EVERYTHING.

Tengok jam ingatkan kul 2.00 dah lepas tengok 2 movie.Rupanya baru 12 tengahari.Yeah,time flies so fast.Meninggalkan saya terkedek kedek di sini.


Lagu blog.Shhhh,I love violin.


So amazing.0.0 I JUST WANT TO PLAY THAT.


Who do you think youuuu are?
Who do you think youuuu are?
Who do you think you are?
-Christina Perri-

Sooooo fast .

Eh?Hari ni dah hari Isnin.Minggu depan minggu back to school yo.No homeworks pada saat saat akhir.Folio ngan Solar Cooker aku belum start pun lagi.Mungkin esok.Herm,MUNGKIN.I learn pun aku dah dikalahkan dengan sorang Johorian.Beza A kitorang melebihi 100 . How can I beat her? And then saya pasrah.Biarkan ranking saya jadi no 2.Tak kisah.-.- Letih gak nak buat beratus ratus soalan SATU HARI.Soalan pun often berulang ulang.Tapi tak pernah berderet 100.Kadang kadang 75 la.85 la.Grrrr.

Pendek kata,I Learn boleh buat orang salah faham kat aku.24 jam kat notebook nanti ingat berfacebook ngan twitter je.Facebook aku dah makin boring.Twitter takde idea nak tweet.Aku teringat contest cerpen.Buat aku macam menangis tanpa harmoni.Tarikh DITUTUP!Aku takde masa nak buat cerpen .At last , waktu nak habis exam tu aku boleh takde mood gak.Borang cerpen -> I want to burn that.Menyakitkan hati.

Nak join ni  .Sobsob.Nak join.Idea!Idea!Where are you.Where have you been.Kau tinggal aku sendiri.Aku nak tulis apa apa pun dah takde idea.Idea aku dah karat.Berlumut.Hitam.Uishh,melebih -.- But that's the best words to describe Im lack of ideas.Hasif Hamsyari start jadi penulis 14 tahun.2 tahun lepas akhir tahun aku buat banyak muka surat bab 1 but disebabkan komputer meragam semua page tu hilang.Nak gila aku.Dah la ditulis dengan penuh perasaan. <- ERGH?


Semalam tepat pukul 11.45 my family and I gi tengok Men In Black 3.So kewl and best =) Malam pulak aku tengok flat 3 a sambil tutup muka ngan bantal.Hebakkk hebakkk.Asal aku bukak mata nampak hantu.

ps://Thumbs up sape suka tengok filem seram !