Talking about independece #Merdeka55



Hari ni ulang tahun Malaysia .Tempat aku lahir dan insyaALLAH tempat aku mati juga .Hari ni aku nak tulis apa yang aku nak .Semalam ada sambutan Kemerdekaan kat sekolah .That was a bit hurm .... bad feeling for me and yang tak dapat senyuman tu .We don't get our flags and we smile like this :/ 

Yang lain syok letew kibar bendera dan part akhir setiap lagu mesti raising flag tinggi tinggi .Cikgu ... CIKGU ! 

This is great : 

Sebelum pemasyhuran kemerdekaan Tanah Melayu dibuat, pada 30 Ogos 1957 pukul 12.00 tengah malam di Padang Kelab Selangor, Kuala Lumpur, telah diadakan upacara menurunkan bendera Union Jack bagi menandakan berakhirnya penjajahan British di Tanah Melayu dan lahirnya sebuah negara baru yang berdaulat, setaraf dan setimpal dengan semua negara-negara yang berdaulat di dunia. Bendera Persekutuan Tanah Melayu telah dinaikkan oleh anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) sambil disaksikan sendiri oleh Tunku Abdul Rahman.  source : wikipedia 

Reasons my I love Malaysia :
Peace .
Our food rocks.
I can't describe it in a post :') 

I LOVE MALAYSIA .


Orang pun ada cerita raya jugak


Nak cerita pasal pengalaman kat kampung jeh .Takde gambar kata bosan .Jadi jangan baca la jawabnya .Boleh tekan sini .CAKK !  Tapi esok sekolah jadi tak rasa dah syawalnye .Tak kisahla .Grr.

AMARAN .LONG ENTRY .

Hari pertama :

Bertolak ke Sabah .Sebelum tu dari Putrajaya guna Putrajaya transit ke KLIA .Sampai sampai airport tunggu .Menunggu ~ ~ ~

Hari kedua (1 Syawal ) :

Hari ni baju kelabu kebiruan .Nak gambar ? Ala ... malu ah nak letak .Muka aku macam apa tah .Macam halal je hahaahahaa .Memang halal pun . Bergambar dalam rumah nenek yang dah 100% renovate babe .Siap ada aircond lagu gilaaa .24 jam nyaman je dalam rumah ini best ni .Sayanggg Sabah .

Bergambar ramai - ramai dalam rumah nenek . Aku ni tak fotogenik cam cousin aku Ika .Dia tu bolehla .Haha XD Ini pujian ok . Dia fotogenik dan comel :3 Aku dah tatap fbee auntie aku banyak jugak gambar aku yang 'boleh jalan ' .Dah update aku ni kot HAHAHAH .

Open house di dua buah rumah .Lebih .Duit raya jangan cakap la .Kita datang rumah orang bukan untuk duit raya ok *perli siapa pun tak tau *

Hari tu memang rasanya jimat betul rumah nenek .Takyah masak pun .Jimat energy , accept reality , perut kekenyangan berkali - kali .Ampun ~

Hari ketiga (2 syawal ) :

Gaun labuh warna kuning lebuh .Gaun labuh ok .Get it ? Goodddd . *teringat Maria Elena .Eh ?*

NON - STOP OPEN HOUSE .Berdangdut perut setiap hari .Bertahanlah perut .Jangan simpan lemak selagi aku tak merelakan !!!!!!!!!!!!!!!! NO !

Pergi Salut . Menikmati Jeli Kelapa .Cish .Tak berbaloi betul mengigau Salut dalam tidur semalaman .Kali ni silap gerai pulak .

#Aduan 1 : Jeli kelapa ada yang masam . Ada yang manis .Tak sedap - tak sedap .
#Aduan 2 : Aku order maggi kari . Tau dia bagi apa ? Semangkuk air panas kosong , telur , dan diselit perencah maggi kari (2 minit ) yang famous tu .I mean ? The heck boleh masak kat rumah la macam ni -.-
#Aduan 3 : Banyak banyak aduan tak bagus gak .

Hari keempat (3 syawal ) :

Baju warna kelabu gak .Hari ni open house dekat rumah nenek sendiri .Jadi no visiting hari ni .Tugas aku cuma melayan dan melayan saudara mara yang hadir .

The best part !!!!!!!!!!!! Auntie bawa pergi tengok wayang Step Up Revolution ! Waktu tetamu sudah sikit , aku , cousin aku Ika , Ikin dan auntie Masnah <3

Movie pukul 11.30 jadi kitorang lepak kat Starbucks jap . Pastu berkali kali berehat kat Rest N Go .Ma first time babe .Best kena urut dengan teknologi , hahah .

Pastu main Archery :D Yeyeh .

Movie selama 2 jam 30 minute .Balik rumah pukul 2 pagi  lebih .All doors closed jadi terpaksa berjalan jauh untuk  ke parkir kereta .Best woooo .Love you auntie <3

My first time tengok movie 3D .Tak berkelip mata langsung .

Hari kelima (4 syawal ) :

Open house again . Pastu jalan jalan dengan Auntie , nenek dan Ikin gi 1 Borneo .Girls day out again .Ikin ada handphone .Ewah , baru 9 tahun dah ada handphone .Tak aci .Siap bermesej lagi dengan aku XD Dia beli guna duit raya sendiri .Banyak betul duit raya kau Ikin .

BEST .

Hari keenam ( 5 syawal ) :

Tak pergi mana mana .Layan movie Harry Potter di rumah .Harry Potter and The Deathly Hallows part 2 .Gempak woii .Bergelimpangan di rumah berbaring .Pergi open house terakhir di Kampung Gudon .Finally duit raya dah RM 113 ! :) Alhamdulillah , rezeki .

Hari ketujuh (6 syawal ) :

Excited balik rumah .Im here !

_______________________________________________________________________________

Ni satu lagi ni .Budak budak datang rumah aku semata mata minta duit raya je ? Ewah ewah , sedap sedap je korang ye . Pergi rumah orang minta duit , dah dapat pergi balik .HECK ? Memang bengang betul aku  .

Kebanyakannya kawan kawan adik aku lak tu .-.-



Hoyeahhh !!!!! RAYA!



Caption gambar : Dengan rasa penuh syok nak raya serta semangat berkobar kobar nak raya saya mengisytiharkan hari Ahad ni raya ! Let's PARTAYYYY !
Lewls .Jangan percaya sangat apa yang aku tulis tu .Hahaah XD Done packing untuk balik kampung aku kat Sabah esok .Baju kurung dah , pijama , dah .Semua -> DAH ! Siapa yang tak semangat nak raya ni ? Nak tahu nak tahu 0.0 Ok , tak kisah .Go on .

Nah ambil feeling raya sikit .Jangan pause .Aku tak kira korang jangan pause .


Uwah uwah , aku sangat bersemangat sebab lagu ni play waktu aku tengah taip post ! Haha exsaited nye -.- Aku kebosanan di rumah so aku tweet semua pasal raya .Takdela semua , mostly pasal wishes pada rakan rakan twitter yang sanggup follow aku , arigatou tweetfrens !

Facebook aku still sepi , go die ! Tak I mean to my facebook .GO DIE !

Esok aku akan rindu sangat notebook aku ni .Notebook yang selama ni setia cheer up kan aku yang bosan .Padahel still bosan lagi .Alah , tak kisah .I will miss you tenet .*Internet* Miss you notebook :)

Selamat Hari Raya buat yang baca post ni !!!! :) Tak perlu pause lagu tu .Dia akan sentiasa play hahah ! Aku tak sabar nak balik Sabah ! Lama tak balik .Lama tak jumpa semua benda kat sana .Aku tak tahu nak beli apa .

Aku rasa nak borong semua barang comel kat sana .Aku suka sangat benda yang comel comel .XD Obsesi ! Ok lah ok lah .Jangan boros .Hahah *banyak gelak , k *
Once again , selamat hari raya !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Raya biar bergaya ! *thumbs up *

New skin submitted ! :)




New skin on new account .Blah la kau account lama .Lewls.Memang simple pun .Hari ni hari malas , jom malas ramai ramai ! Bhahaha ! 


Kat sekolah tadi dapat duit raya RM 10 :D Puan Sri <3 Love you .Hari Ahad ni raya .Hari Sabtu  ni balik kampung kat Sabah .See ? 

Okbai.

1 word .BORED .


Now playing One Makes You Beautiful cover Megan Lee.She's cute and awesome though .Baca  tajuk jap .Idea idea .Nak pinjam idea sikit boleh ? Ok thanks .Hehehehe .Tengah gila sekarang ni sebab IM ALONE AT HOME !

Menunggu parents balik dari pukul 10 pagi dan sekarang pukul 1 : 56 tengahari .Wait a minute .I wait for several hours already ! What they are doing ! Takes time to choose this and that huh ? :/ Seb baik ada Dyana .Seb baik dia active twitter .Dyana , seb baik ang ada tau .Siapa lagi aku nak chat ni selain facebook yang exactly bosan to the max ?

One minute , one hour .

Waiting untill my family came back .Tengok muka pun jadi .Ini suara pun tak dengar .Ok tak baik mengarut .Beli barang je pun .Dah la minggu depan raya .

Yimme ! Im not wearing baju kurung lagi this raya .Gown . HUH ! GOWN ? My mum baru bagitau .That's my mum .Good at suprising . Aku nak tulis apa lagi ekk ? Sebahagian idea dah terluah kat twitter .Good reason , bad explanations .Ok bye .

Im becoming a PINK PANDA


Fangirling mode ON once again :D


A pink :) They are cute , stylish , talented 0.0 And I WANT THEIR OUTFIT.

Ohh , siapa yang update pasal Kpop ni mesti tahu pasal Hwayoung T Ara .Kes buli .It's rumored that she bullied by others 6-ara .


Entah betul entahkan dusta .Hwayoung dah keluar dari T-Ara ;( Ada 2 member baru dalam T Ara .Salah sorang -> Dani (14 tahun ) Still fangirling :

T Ara ( Soyeon )
Girls Generation ( Sooyoung and Taeyeon)
A pink ( Park Chorong and Na Eun)
Ailee 
BoA
Juniel
Park Ji Min (Kpop Star )

Youtuber :

Madilyn Bailey 
Maddi Jane
Cimorelli
Megan Lee

Alex G
Tayler Buono

Semua perempuan .SEMUA .No boys .Aku tak tahu kenapa -.-

This makes me melting :


Kyaa 0.0 Yoseob comel sangat .Eunji punya vokal range memang best :)

What's the point of speaking English better ? Fluent ?


Opss .Tajuk mintak kaki but nevermind.

Have u ever watched this girl ? This super fluent girl talking with full confidence , speaking like a native English speaker ? Im not jealous Im just wanna be fluent too .So get it , people , blogs and dust ?


I hereby that this girl , is cute . Look how fast she talk .The heck without arranging words ? Maigodd , my endurance . MY ENDURANCE ! I checked some websites , spending hours finding stupid tips about how to speak english fluently.What I remembered is DON'T LEARN GRAMMAR TO MUCH .

So hari Rabu exam BM hari Khamis exam Science but what I do is the stupidest thing in the whole wide world .Reactivating my facebook and now I start to addicted to it again .Uncountable clicks of deactivate bruh.

So forget about speaking blah blah blah fluent , Aisya .

I love English so much that my English results is quite higher than Bahasa Malaysia .I used to favourited Bahasa Malaysia 2 years ago while I was 12 .But past is past .Now Bahasa Malaysia or the heck you named it .English is easier than BM .Hari tu nak kecundang au dalam BM .Just a bit more errors . Sobsob.

1 day ago , Adibah . Old friend from Perlis message me .That make my day really .She message me on my friend's birthday , 4 August .And my birthday is 3 August .Nahh , forget about how many people wishing .Im just cool .Im not famous and Im glad of that .

Enjoying my chocolate handmade cake by myself is the happiest thing of my life .I sorang je yang suka makanan barat ni =.= WHY BROTHERS , WHY ?

Spagetti Bolognaise ? They prefer nasi ayam .

Nasi lemak ? I prefer Curry Udon at SushiKing *that 's a japanese food .*

Last Saturday was Alya 's birthday so she planned to celebrato*cool aite?* with me , Mai and Mum .Sab could'nt be there :'( 

BEST DAY EVER ?

A cup of Oreo Mcflurry .That could explain why Im coughing non - stop .My voice sounds like Hulk . Flu .Too late to regret because I satisfied.

My first visit at SushiKing was awesome .Curry Udon recently favourite food of me .Ahh , that contagious taste that everyone can't forget .Siapalah yang sudi pergi SushiKing dengan aku lagi .Too bad makanan mahal mahal.

On my birthday I get a new watch .Warna pink .Suprise present .My parents really knew what like and what I hate. I never hate what they give .

Ohh , this is a quite long entry ..................................... bye .

My English is really quite bad .Need to improve and improve .My english test mark is just too  medium .80 .*trollface*

Happy birthday



Finally.
I reached 14 .
Actually on 12 tengahari .
But that doesn'nt matter .
Happy birthday ...
AISYAH !

Kek tu cantik sangat :') 
Hurm hurm .