Talking about independece #Merdeka55



Hari ni ulang tahun Malaysia .Tempat aku lahir dan insyaALLAH tempat aku mati juga .Hari ni aku nak tulis apa yang aku nak .Semalam ada sambutan Kemerdekaan kat sekolah .That was a bit hurm .... bad feeling for me and yang tak dapat senyuman tu .We don't get our flags and we smile like this :/ 

Yang lain syok letew kibar bendera dan part akhir setiap lagu mesti raising flag tinggi tinggi .Cikgu ... CIKGU ! 

This is great : 

Sebelum pemasyhuran kemerdekaan Tanah Melayu dibuat, pada 30 Ogos 1957 pukul 12.00 tengah malam di Padang Kelab Selangor, Kuala Lumpur, telah diadakan upacara menurunkan bendera Union Jack bagi menandakan berakhirnya penjajahan British di Tanah Melayu dan lahirnya sebuah negara baru yang berdaulat, setaraf dan setimpal dengan semua negara-negara yang berdaulat di dunia. Bendera Persekutuan Tanah Melayu telah dinaikkan oleh anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) sambil disaksikan sendiri oleh Tunku Abdul Rahman.  source : wikipedia 

Reasons my I love Malaysia :
Peace .
Our food rocks.
I can't describe it in a post :') 

I LOVE MALAYSIA .


No comments: