I miss you .



Candid Safiah cantik gak .Ok lah ...  Aku gemuk gila dalam gambar tu , actually memang gemok dah pun :3 Hmm , aku sendiri lupa bila kitorang hang out .Rasanya minggu lepas .Minggu yang paling aku suka .Paling aku rindu lah .Bila ingat balik , siapalah yang tak rindu kawan lama .Kawan yang tak jumpa 2 tahun .

Izzah , sorry sebab tak ajak kau .Nombor kau yang sepatutnya hilang dalam handphone aku lesap .Sim aku kan rosak ,waktu tauke tu tukar sim aku habis hilang contact .Aku macam dah meraung dah tau tak -.-

Safiah , thanks sebab sanggup ambil aku , kalau takde kau memang tak jejak kaki lah aku kat Alamanda tu , susah bebenor nak minta permission .What-so-ever permission lah .Thanks ye *wink*

Ada satu insiden lah , bile kitorang cari si Syima .Dia kata dia ada dekat PDI .Aku dengar macam FBI dah .Macam ni lah ..

Syima : FBI ! Aku kat FBI !
Safiah : hah ? sengal ah ! *cakap kat aku* pdi kat mana ?
Me : Ntah .
Safiah : Weh ko kat ne ?
Syima : Kedai
Safiah : Kedai mana ? Sengal lah kau ni ! 

And then as we took a short walk tiba - tiba retina mata aku ternampak satu kedai merah .PDI .Eh ? Kesian Syima jalan jauh - jauh .Ala biarla .Maklumlah dah kurus .Kena exercise sikit kan .Biar kurus kering nampak tulang okay ? *joke*

Waktu dah sampai dekat tempat Syima cakap tu aku adalah ternampak seorang gadis berpurdah melekat macam spiderman dekat dinding .Tengok betul - betul rupanya Syima .Haish Syima ni .Mau aku lempang kau tengah - tengah Alamanda tu .Aku gelak je haha XD

Lepastu kitorang rekod video untuk Izzah yang entah kemana .Hilang jejak .Serius aku gemok gila sampai Husna panggil aku makcik .Iye , ada satu masa yang aku terserempak dengan Husna , dan classmate aku yang baik belaka :3 Kecuali Husna .Eh , Husna baik lawannya ;p

Ada satu insiden yang aku bermesej dengan Safiah kat KFC .Waktu tu aku dating dengan abang aku .Nyum nyum boleh dia ratah ayam percik .Aku makan Sundae je .Bukan diet , simpan duit .Get it ? Good. Safiah buat eye to eye contact dengan aku .Dia memang sampai bila tak puas hati .Dia rindu aku , oppss .Sorry yepp.

Dan Syima ada buat lambaian cinta dekat undentified humans bila dekat luar Alamanda .Ala , kat mana tah .Dekat je weh .Dia lambai je .Dan kitorang ada tangkap gambar banyak - banyak .Sekarang sudah selamat di-upload dalam facebook .Safiah macam biasa , cool je .Korang pakat pakai eyeliner ye , lain kali spare satu untuk aku , nak guna untuk something special .Mungkin nak calit kat korang ke , wakaka .

ps:// Ko nak pilih kek pun ajak aku , hesh Syima ni

ps:// apa yang lawak sangat dalam ni Safiah ? :p

Hari tu jugak aku makan kat Tutti Frutti .First time nak buat macam mana .Sedap gile <3

Makan dekat Secret Recipe , dan banyak lagi benda yang kita buat .Seriusly diorang antara orang yang buat aku menangis .Senang betul diorang sentuh the side of me yang lembut gitu .Pfft , lembut apanya -.- *kutuk diri sendiri lol * Aku tak puas hati sebab aku rindu diorang sangat sangat .

Syima - sayang kau , eh what the hell asal aku rasa nak menangis ni -.- Take care baby , harap boleh jumpa kau setiap hari nanti .
Safiah - Rocker Safiah .Serius aku rindu kau <3 susah nak describe camne aku nak usik kau lagi .
Izzah - sorry sebab jarang layan kau , aku bukan apa .Kau janganlah anggap aku sombong .But sebenarnya aku ambil berat akan kau .Dahla aku rasa nak menangis .Maafkan kesalahan aku .
Aku harap aku boleh jumpa korang lagi ,  susah aku nak ermm cakap lagi ;') I miss every moments we have been through every words you said <3 Cd SCPE tu aku simpan lagi :D

Tutorial : Import Posts for New Interface *


I have done this twice ! >.<  Jadi tutorial ni untuk yang buat blog baru dan nak simpan post lama di blog lama .Eh , faham tak ? Ok faham eh .Let's get to the pointttt

First pastikan anda belum delete blog yang tidak dimahukan lagi .Tunggu sekejap .






Saya tak suruh anda delete sekarang juga .Whoopsss , no .



Klik download blog untuk download semua post .Design .. tak pasti .Mungkin dia download sekali.Sila rename file yang didownload dengan nama yang senang ok .Jangan main letak aaajakahkdhak kang susah .Grr. 


Ok now dah download .Bergerak ke blog baru .




Sini balik .Klik Others .Step dia sedikit lain je .




Choose file download tadi .Akan keluar post post dari blog lama dengan tulisan Imported di sebelah .Sebenarnya tak publish lagi .Tenaga akan habis di situ , XD . Mark semua post dari blog lama dan publish .Waktu tu dah import dah , cuma belum publish .Yeah , faham tak ? Kalau tak faham belum komen ok , hihi .Peace >.<

Harap korang faham .







Back to year 2010 (UPSR)



Apa yang aku rindu dengan 2010 ? Banyak kenangan yang aku dapat himpunkan dari 2010 .Fikiran tak matang lagi .Figura yang gemuk tembam sikit pun tak kisah .Sekarang baru menyesal .Eh ? Astagfirullahalazim ~ Hish Aisyah ni -.-

Kalau aku tak start belajar seminggu sebelum UPSR memang aku tak akan dapat 5a .Yepp babe .3a je memanjang .Sains ngan Math susah bebenor .Selalu dapat C .B pun B sipi -sipi .Seminggu sebelum UPSR memang aku struggle lah .Dengan bantuan wake-up call mak aku <3 Thanks mum .Thanks abah .

UPSR berlangsung macam biasa lah .Bm dengan bi memang ramai cepat siap .Math ummm math aku check banyak kali .Ada moment di mana aku menyesal tak belajar awal - awal .Hehe .Waktu tu aku menangis dekat meja exam aku .2 titik air mata je pun .Buat teruk :3 Sains ok .

Yang kelakarnya bila subjek terakhir kebanyakan ketuk pensel kuat - kuat dekat meja .Balik rumah jerit memanjang .MERDEKA ! MERDEKA ! Aku tak buat apa - apa pun .Honestly aku tak kenal internet waktu tu .Faham tak macam mana ? Haha , high 5 ! Aku kaki novel sampai ketagih .Jadi bila nak upsr aku stop terus baca novel .Kalau aku baca novel kadang - kadang sampai tak makan dan tak tidur .Memang obses novel .

Cikgu BM aku selalu tegur karangan fakta aku .Bunga - bunga novel katanya .Aku tersengih :3

Detik - detik keputusan UPSR 

Bergerak dengan berdebar - debar jantung nak meletup .Excited pun ada .Bila dalam bilik tu , lagilah berdebar .Cikgu suruh berzikir .Momentum weh , momentum .Anak kepada kawan abah berzikir sambil menangis .Dia memang berkaliber .Dah la pasang air-cond .Adoii , cikgu .

Cikgu umumkan 4a dulu .Memang tak ada nama aku .Aku nak memeriahkan lagi air terjun individu dah .Tertunduk - tunduk dan menyesal .Menyesal tak berguna .Tak berguna dah nak menangis , desis Siti Nur Aisyah .Kelas aku 2 orang 4a .Kelas aku bukan kelas pandai .Tapi masih ada yang dapat 4a tau .

Sampai lah golongan -golongan 5a yang dihormati .Eceh , dramatiknya .Aku dah menggigil .Nama aku tak ada pun .Aku dah putus harapan .Mungkin ini nasib aku .

" Siti Nur Aisyah bt.Zulkefle ! "

Aku tak hiraukan orang sekeliling aku .Aku menangis kegembiraan .Datang dan sambut slip aku .Betulke ? Berderet A atas slip aku .Memang tak percaya .Aku tak pernah yakin dengan diri sendiri .Fakta yeh .Cikgu Noredawati cakap tahniah .Aku tak berhenti - henti menangis .Takpe , sekarang ni nak menangis aku fikirkan kehodohan muka aku dulu -.- Ni dah kenapa .

Alhamdulillah , walaupun nama aku nama terakhir yang diumumkan , tapi aku bersyukur sangat .Malam tu juga parents aku hadiahkan notebook warna pink yang diorang janjikan .Bermulalah perkenalan aku dengan fb .Ayat skema , aduhhh .Malu malu .Aku hidup dalam kehidupan skema Siti Nur Aisyah .

:) Momentum yang paling bermakna .




Breath-taking day at Times Square (Part 2)


Aku kena habiskan post ni cepat sebab nak gi Ipoh lepas ni .Ok .Lepas roller coaster ... Ha ! Aku terjumpa Aqilah , kawan lama aku .Itupun waktu tu aku dah dalam coaster tu .Entah dia nampak tak aku lambai balik .Tak berapa nampak tanpa spectacles. Lepas tu aku repeat ride tu balik dengan makcik aku .Best la pulak , hehe >.< Especially bila lalu setiap 'ombak rindu' .Terbalik - balik .Nasib baik aku tak pening or muntah .


ps:// kawan - kawan lama aku kata muka aku lain sangat .Muka diorang sama je -.-

Pastu aku gi train budak - budak tu .Tak tau nama apa -.- Bantai sahaja .

Bumper car  

Aku ada jumpa lelaki - lelaki yang pernah classmate ngan aku dulu .Ala ... tingginya ;p Best main bumper car .First time aku boleh control , haha .


Dizzy Izzy 

Benda ni tak mencabar pun *eleh * Tapi laju and best la jugak .Aku yang duk tengah terpaksa menyandar di tepi kiri .Wind force , haha


Ride tu aku naik dua kali .Lol -.-

Lepas tu aku pergi naik Spinning Orbit balik .Kali ni naik sorang sorang .And then naik yang benda ni  .


nampak tak bulatan tu ? Ha , Permainan ni laju je :) Aku naik dua kali gak , hehe .Habis menyandar ke tepi aku -.-


Dna Mixer 


Permainan ni menyakitkan betul .Dan buat aku menjerit .Bila aku berpusing , aku terhempas .Kurang asam , haha >.< Aku suka mainan ni .Nak try lagi tapi berpeluang try sekali je .It goes round and round 8) 

Lepas naik ni Paksu ngan abang aku memang pening sangat dah .Diorang memecut ke tandas .Aku ok je .Lepas tu kitorang naik Space Attack balik .Yang pusing 360 degree tu .Aku tak menjerit dah .Cuba adalah sikit - sikit .Yang sebelah aku tu kan lelaki .Dia jerit -jerit .Depan lelaki tu geng dia .Diorang menjerit sekali .Haiyoo , haha XD 

And lastly sebelum aku balik , aku teman abang aku naik roller coaster :D That's all .bye ! Nak bertolak dah ni !












Breath-taking day at Times Square. (Part 1)


Sebenarnya aku bersyukur jugak dapat pergi sini .Dari failed vacation ke Genting Highlands akhirnya sampai ke Berjaya Times Square .Aku jugak jumpa kawan - kawan lama .Memang best :) Sebab sampai sekarang aku terbayang macam mana aku tunggang terbalik dengan penuh teruknya .Hish tak tau nak start dari mana .

Ok let's start !

Entrance

Menunggu dengan sabar errr sebenarnya macam terkinja - kinja tengok .Aku pun menyibuk nak tengok roller coaster yang terbalik - balik .Macam mana diorang jerit .Macam mana rambut gadis yang panjang menampar - nampar muka orang sebelah .Kang aku tolong ikat kalau yang duduk sebelah aku freehair rambut lepas .Nak tali rafia ?

Ok dah melalut dah .. Tunggu lama .

Yeah ! Akhirnya penantian yang tak berapa lama berakhir .Bergerak dengan semangat ke gerbang *eh * dan ticket *benda apa tah * dipakaikan di tangan .*pergelangan pun takpa , hish -.- *

First : Spinning Orbit 


gambar dari mr google .

Macam rocket shot dekat Genting Highlands tapi a bit higher :/ Naik ... dan berpusing - pusing la di atas .Gayat la jugak .Tapi kali kedua tu aku tak takut sangat .Sempat nyanyi lagu Good Feeling .Hentam keromo lirik .Apa aku kisah -.-

Space Attack 

Diiktiraf sebagai permainan paling cool , gayat , seram dan best oleh aku .Dan paksu aku .Clear .

thanks google.

Dia bukan macam pirate ship .Dia pusing 360 darjah woii .Kali pertama aku duduk sebelah kiri .Sebelah kiri atau depan tu lah yang terrifiying .Paling bahaya .Yang naik dulu akulah .Yang melabuhkan punggung depan aku adalah manusia bernama abang dan paksu .

Diorang menjerit .Aku pun menjerit .Peace.

Kali kedua aku menyesal duduk di tempat first .Beralih ke tempat di mana paksu aku duduk first -first .Hmm , tak seram sangat .Eh eh .Pfft .


Roller coaster tu ada dua 'ombak rindu' yang aku tak suka .Tapi bila naik memang tak perasan pun kalau dah lepas ombak rindu tu .Ombak rindu tu yang terbalik tu ha .Space Attack lagi best .Roller Coaster sekejap sangat .

Paksu aku jerit jeh ;p Aku pun jerit haha XD  Roller coaster ni aku naik tiga kali .Kali kedua dengan auntie .Kali kedua dengan abang .Manusia yang lahir setahun lebih awal .

ps: / dah pukul 1:32 pagi ni .Nantilah aku sambung :)











Timbang berat blog lagi ~


Yeah ! :) So for people who asking me or wonder where I get this skin , I want to say that I learn to do it myself .I did'nt download blogskin .Ok sebenarnya memang suka sangat guna blogskin dulu ^_^ .Lepastu suka main ubah- ubah design .And ada lah satu hari I found a tutorial on how to do your own blogskin , 1 column and 2 column .First try memang susah nak mati .Dah la rumit .Tapi dah lama- lama memang dah biasa and jadilah macam sekarang .

Credit ? Ramai pengguna blogskin yang edit blogskin guna code sendiri letak credit .Saya malas nak letak .Cheers .Lain kali saya letak , hehe .

Blogskin memang ringan , yeah memang ringan .Tapi bergantung juga kepada berapa widget korang letak .Ada blog yang classic template tapi loading lambat .Banyak sangat widget dia letak .fairy la , bomb la -.- Ok , mana ada bomb , haha .


Tapi kalau anda malas nak mengedit memang recommend blogskin la .Satu sahaja fakta yang mungkin korang tak suka .Bila korang blogwalking mesti banyak jumpa design sama kan ? Mulala rasa tak selesa .Tapi terpulanglah ye .Nak guna blogskin , simple template ataupun edit sendiri :) Memang trend sekarang blogskin .



What's up with Choi Minho ?



This entry contain no hate .

Yeah , I figure out that most of my friends either from north or south love Choi Minho and fangirled him since he in To The Beautiful You .Honestly I don't watch TTBY or what-so-ever you named  it .

I kinda like him since Sherlock Shinee MV released .But the fangirling don't last long .Minho himself in Shinee is full of charisma and cool :3 He own whole package ... he can sing and he's cute .

And by the way , Im no longer fangirling him .Cheers .What's more funny my friend even have him in her dream .Lucky you , friend .What's more dramatic in the past 2 years or last year people are going crazy for Lee Minho .Yeah , the actor of Boys Over Flowers .

If you have to count  kpoppers in the world , how much do you get ?

My Holiday




I miss blog .Hi blog .Lama kan kita tak jumpa .Awaklah blog saya yang ke-4 .Blog pertama sudah selamat saya delete .You are my new unprivate .Dah itu sahaja ya .Memories are memories .Well , exam is doing great but the results are freaking me out .Yeah ada sedikit kesalahan sebesar zarah dekat saps .Rasanya sebesar gajah -.-

My geo marks cikgu pergi tolak 8 markah dari markah asal geo aku .Betapa besarnya perbezaannya tapi still dalam gred yang sama huahua .

Anyway esok aku nak pergi Genting Highlands :) Hehe .Lama tak pergi .Cyclone tak cuba lagi and nak cabar abang ngan adik yang boleh tahan pengecut .Aku nak cuba semua .Nak jadi budak darjah 6 balik .Back to that time , aku sangat gemuk yo .Eh padahal sekarang pun sama .Bulan Ogos berat aku 47 .Sekarang erghhh .Sekarang ..... even paksu aku kata aku gemuk .Alahai .

My body fact - gain weight super instant 

Aku terima sahaja figura aku yang memang tembam ni :3 Dari obesiti tahap gergasi baik tembam tahap sipi-sipi *eh sipi-sipi ke ? *

That's all aku nak cakap -.- Happy Deepavali .