Breath-taking day at Times Square. (Part 1)


Sebenarnya aku bersyukur jugak dapat pergi sini .Dari failed vacation ke Genting Highlands akhirnya sampai ke Berjaya Times Square .Aku jugak jumpa kawan - kawan lama .Memang best :) Sebab sampai sekarang aku terbayang macam mana aku tunggang terbalik dengan penuh teruknya .Hish tak tau nak start dari mana .

Ok let's start !

Entrance

Menunggu dengan sabar errr sebenarnya macam terkinja - kinja tengok .Aku pun menyibuk nak tengok roller coaster yang terbalik - balik .Macam mana diorang jerit .Macam mana rambut gadis yang panjang menampar - nampar muka orang sebelah .Kang aku tolong ikat kalau yang duduk sebelah aku freehair rambut lepas .Nak tali rafia ?

Ok dah melalut dah .. Tunggu lama .

Yeah ! Akhirnya penantian yang tak berapa lama berakhir .Bergerak dengan semangat ke gerbang *eh * dan ticket *benda apa tah * dipakaikan di tangan .*pergelangan pun takpa , hish -.- *

First : Spinning Orbit 


gambar dari mr google .

Macam rocket shot dekat Genting Highlands tapi a bit higher :/ Naik ... dan berpusing - pusing la di atas .Gayat la jugak .Tapi kali kedua tu aku tak takut sangat .Sempat nyanyi lagu Good Feeling .Hentam keromo lirik .Apa aku kisah -.-

Space Attack 

Diiktiraf sebagai permainan paling cool , gayat , seram dan best oleh aku .Dan paksu aku .Clear .

thanks google.

Dia bukan macam pirate ship .Dia pusing 360 darjah woii .Kali pertama aku duduk sebelah kiri .Sebelah kiri atau depan tu lah yang terrifiying .Paling bahaya .Yang naik dulu akulah .Yang melabuhkan punggung depan aku adalah manusia bernama abang dan paksu .

Diorang menjerit .Aku pun menjerit .Peace.

Kali kedua aku menyesal duduk di tempat first .Beralih ke tempat di mana paksu aku duduk first -first .Hmm , tak seram sangat .Eh eh .Pfft .


Roller coaster tu ada dua 'ombak rindu' yang aku tak suka .Tapi bila naik memang tak perasan pun kalau dah lepas ombak rindu tu .Ombak rindu tu yang terbalik tu ha .Space Attack lagi best .Roller Coaster sekejap sangat .

Paksu aku jerit jeh ;p Aku pun jerit haha XD  Roller coaster ni aku naik tiga kali .Kali kedua dengan auntie .Kali kedua dengan abang .Manusia yang lahir setahun lebih awal .

ps: / dah pukul 1:32 pagi ni .Nantilah aku sambung :)











No comments: