Tutorial : Import Posts for New Interface *


I have done this twice ! >.<  Jadi tutorial ni untuk yang buat blog baru dan nak simpan post lama di blog lama .Eh , faham tak ? Ok faham eh .Let's get to the pointttt

First pastikan anda belum delete blog yang tidak dimahukan lagi .Tunggu sekejap .






Saya tak suruh anda delete sekarang juga .Whoopsss , no .



Klik download blog untuk download semua post .Design .. tak pasti .Mungkin dia download sekali.Sila rename file yang didownload dengan nama yang senang ok .Jangan main letak aaajakahkdhak kang susah .Grr. 


Ok now dah download .Bergerak ke blog baru .




Sini balik .Klik Others .Step dia sedikit lain je .




Choose file download tadi .Akan keluar post post dari blog lama dengan tulisan Imported di sebelah .Sebenarnya tak publish lagi .Tenaga akan habis di situ , XD . Mark semua post dari blog lama dan publish .Waktu tu dah import dah , cuma belum publish .Yeah , faham tak ? Kalau tak faham belum komen ok , hihi .Peace >.<

Harap korang faham .







1 comment:

licha liza said...

nice info. hehe.. boleh try pasni